Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>

Sikkerhedsniveauer

Behovet for sikringsklassen er afhængigt af hvilken type arbejde der udføres. Ved normale arbejder er modstandsklasse 1 mere end tilstrækkelig. Dette modsvarer 8 mm Hammerglass i frontruden, for at eliminere risikoen for glasbrud. Når maskinen avendes i ekstrem krævende miljøer, med risiko for flyvende sten i høj hastighed eller eksplosioner, kan det være, at der skal bruges tykkere RABS-godkendte ruder rundt omkring i hele førerhuset. Hammerglass AUTOMOTIVE tilbyder et omfattende program af brudsikre ruder med fokus på et sikrere førermiljø. Vores løsninger bidrager til en øget personbeskyttelse og en reduceret risiko for uplanlagt nedetid.

Øget krav for sikkerhed

Det svenske Arbetsmiljöverket (Arbejdstilsynet) har øget kravene for personsikkerheden for arbejde i krævende miljøer. Uddrag af Arbetsmiljöverkets direktiv "Berg- och gruvarbete, AFS 2010:1":
Kampestenshåndtering, knusning og mekanisk demolering af bjerge
§ 42 Ved anvendelse af hydraulikhammere eller andet udstyr til at demolere kampesten eller fast bjergvægge, skal der for arbejderne træffes foranstaltninger til beskyttelse mod støv og detonerende forsagere samt at de træffes af gennem luften flyvende sten.
§ 44 Der skal træffes foranstaltninger for at arbejderne ved knuseanlægget ikke rammes af sten, som flyver omkring pga. detonerende forsagere.

RABS - Sprængtestet for højeste sikkerhed

RABS er den betegnelse på ruder i rullende materiel som viser, at ruderne opfylder det svenske Arbetsmiljöverkets krav for personbeskyttelse ved arbejder med risiko for detonering af forsagere, nedfaldende sten samt ved stenknusning. For at kunne blive mærket som "RABS Approved" skal ruderne have opnået godkendte resultater i alle fire tests. Hammerglass i stålramme opfylder kravene for RABS.

R43 ECE Regulation No.43 (R43). Omfattende serie af tests til glas i rullende materiel, bl.a. slidmodstand, UV-beskyttelse, deformeringsgrad. Obligatorisk for køretøjer som kan køre hurtigere end 50 km/h.
AXE
Skarp genstand (EN 356, P8B), hvor ruden har modstået 72 slag med en maskinmonteret økse, uden at øksen har slået hul på ruden.
BLAST
Trykbølge ved detonation (EN 13123-2 og EN 13124-2), hvor 3 kg TNT er blevet detoneret i en afstand på 3 meter foran ruden i godkendt stålramme. Samtlige ruder er monteret i stålrammer for at de ikke trykkes ind i kabinen.
STONE
Tung genstand med stor hastighed (EN 15152-2), hvor et 1 kg tungt aluminiumsprojektil skydes mod ruden med en hastighed på 450 km/h og en vinkel på 90 grader. Dette modsvarer en stor sten med høj hastighed.

At vælge sikkerhedsniveau

MOTSTANDSKLASSE 1

Ved enklere arbejde med risiko for stenslag. Oftest frontrude og/eller siderude på gravemaskiner, hjullæssere, traktorer osv. Originalruden udskiftes til en 8 mm tyk Hammerglass-rude, som monteres på samme vis som den originale rude.
Frontrude: 8 mm Hammerglass, hel/delt
Bomrude: 8 mm Hammerglass

MOTSTANDSKLASSE 2

For et sikrere førermiljø samt ved risiko for hærværksangreb. Originalrudene udskiftes til en 8 mm/12 mm tyk Hammerglass-rude, som monteres på samme vis som den originale rude.
Frontrude: 8 mm Hammerglass, helt/delt
Øvrige ruder: 8 mm/12 mm Hammerglass

MOTSTANDSKLASSE 3

Ved arbejde med risiko for detonation af forsagere, risiko for eksplosioner fra siden, samt ved stenknusning eller risiko for stenskred.
Frontrude: 12 mm Hammerglass i sprængtestet stålramme, RABS-godkendt
Øvrige ruder: 12 mm Hammerglass