Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>

Sikkerhedsruder

Spidse og store sten, grene, ustabil last - en maskinfører uden beskyttelse lever et farligt liv. Hammerglass leverer brudsikre løsninger som erstatter standardruder, panserglas og gitre. Hammerglass kan fås som udskiftningsruder til de fleste sædvanligt forekommende entreprenørmaskiner, i en tykkelse som er tilpasset til rudestørrelsen og sikringsbehovet. Hammerglass-ruderne monteres som den originale rude og tåler både kemikalier og vinduesviskere.

Hvilke krav bør der stilles til en rude?

Modstandsdygtighed overfor ridsning - Ruden får ingen ridser ved brug af vinduesviskere, medmindre der befinder sig sand og grus på ruden. Hammerglass-ruderne er belagte med en tynd hinde af kiseloxid, som beskytter mod ridser og slitage. I sandede miljøer anbefaler vi dog at montere en ekstra beskyttende film på selve Hammerglass-ruden.
Skarpe genstande - Ved stenknusning og metalskrotning kan der flyve skarpe projektiler mod ruden. Ruden skal kunne modstå et sådant angreb, men bliver over tiden grumset og må på lang sigt udskiftes.
Store sten - Ruden skal sidde fast samt beskytte føreren, hvis store sten flyver mod ruden med høj hastighed.
Trykbølge - Ruden skal blive siddende i sin ramme ved en ukontrolleret eksplosion af en forsager. Ved en eksplosion må ruden af trykbølgen ikke presses ind i kabinen eller af suges ud af rammen af det efterfølgende vakuum. Hammerglass RABS-godkendte ruder er eksplosionstestede og opfylder det svenske Arbetsmiljöverkets krav på førersikkerhed.

ROCK ON ROCK OFF.

Hammerglass versus konkurrerende lamineret glas i en FOPS-test i efteråret 2020.

Sådan gik det, og spørgsmålet er...
GLAS eller HAMMERGLASS.
HVAD VÆLGER DU?

PLANE RUDER

Brudsikre løsninger som erstatter standardruder, panserglas og gitre. Hammerglass-ruden monteres på samme vis som den originale rude. Hammerglass-ruder tåler både kemikalier og vinduesviskere. I ekstra udsatte miljøer, hvor sædvanlige ruder ødelægges af sand og grus, kan ruden udstyres med en selvhæftende beskyttende film, som føreren kan udskifte ved behov. Ruderne kan også fås i specielt varmereducerende udførelse, som reducerer varmestrålingen fra solen med ca 50%.

VINKLEDE RUDER

En vinklet rude til en hjullæsser kan leveres i et stykke eller i tre separate sektioner til limning/montering. Installationsarbejdet kan klares på omkring en time, hvilket er en brøkdel af den tid, installationen af sædvanligt glas vil tage. Ruderne kan udstyres med en offerfilm, for at minimere slitagen fra vinduesviskere i sandede miljøer. En vinklet rude i et stykke sparer tid og penge.

FORMEDE RUDER

Hammerglass materialegenskaber gør det muligt at koldbukke en rude, hvor der normalt kræves en stødforbindelse eller fastgørelse med en stolpe imellem. Hammerglass kan desuden varmformes til bøjede eller dobbelt bøjede ruder. Vi arbejder aktivt med at udvide sortimentet på brudsikre formede ruder. Udbuddet styres dog af efterspørgslen, så spørg venligst din maskinleverandør efter bøjede eller bukkede Hammerglass-ruder til gravemaskiner, dumpere eller hjullæssere.