Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>

Skudsikre ruder

Til køretøjer med et ekstra højt trusselbillede findes der skudhæmmende Hammerglass i modstandsklasserne BR4-NS (23 mm) og BR6-NS (39 mm) jf. standarden EN 1063. Vi henvender os først og fremmest til forsvarsindustrien, ambassader samt personer, som har et særligt sikringsbehov.

Klassificering af skudsikre ruder

Certificering af skudsikre glas sker iht. den europæiske standard EN 1063. Modstandsniveauerne angives i forskellige klasser fra BR1 til BR7, hvor BR1 er den laveste og BR7 er den højeste modstandsklasse. De sædvanligste klasser er BR4 og BR6. Hammerglass er af "Beschussamt Ulm" i Tyskland testet og certificeret i modstandsklasser BR1-NS, BR4-NS samt BR6-NS.

BR1 Den laveste ballistiske modstandsklasse, hvor ruden testes med et let våben af kaliber .22 LR ("salonriffel"). For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 10 meters afstand.

BR4 Ballistisk Ballistisk modstandsklasse, hvor ruden testes med en revolver .44 For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 5 meters afstand.
BR6 Højere ballistisk modstandsklasse, hvor en kraftigere rude testes med et højhastighedsvåben (fuldautomatisk skydevåben) og NATO-ammunition 7.62 x 51 (også betegnet som .308 Winchester). For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 10 meters afstand.
NS Forudsat at det indre glas ikke knuses ved testen opnås desuden klassen NS (No Splinter). NS-klassificeringen indebærer at der ved beskydning ikke kommer nogen splinter ind i det beskyttede rum.

Samme sikring - mindre tykkelse, lavere vægt

Vores skudsikre ruder består af et antal glasruder, som lamineres sammen med en Hammerglass-rude. Denne splintfrie løsning er tyndere og har en betydelig lavere vægt end sammenlignelige glasløsninger.

KLASSE VÅBEN KALIBER AFSTAND
HASTIGHED SKUD LAMINERT GLAS HMG-PRODUKT
BR1-NS Håndvåben/Gevær .22 LR 10 m 360 m/s 3 - HmG RABS 12 mm
med 4 mm offerrude
BR4-NS Håndvåben .44 Magnum
5 m
440 m/s
3 47 mm - 118 kg/m² HmG BR4NS
23 mm - 54,0 kg/m²
BR6-NS Gevær 7.62x51 mm 10 m
830 m/s 3 63 mm - 159 kg/m² HmG BR6NS
39 mm - 90,0 kg/m²

Vehicle Light Protection Kit

Gennem vores unikke samarbejde med tyske Hutchinson kan vi tilbyde Hutchinson Vehicle Light Protection Kit (VLPK), en løsning hvor køretøjet udstyres med brudsikre ruder, dæk, som selv efter beskydning er kørbare, lak, som ikke brænder og et automatisk slukningsudstyr på over- og undersiden af køretøjet.

  • Brudsikre Hammerglass-ruder
  • Dæk, som er kørbare selv efter beskydning
  • Selvslukkende lak
  • Automatisk slukningsudstyr

Hammerglass AB er certificeret iht. ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 samt i overensstemmelse med PPAP i alle processer. Vores konstruktionsafdeling er største kompetence, som vi gerne deler med OEM.