Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>

Sprængtestede ruder

Ikke detonerede sprængmidler, store sten og kampesten kan indebære direkte livsfare for maskinføreren. I denne anledning har det svenske Arbetsmiljöverket skærpet forskrifterne for bjerg- og minearbejde: Ved risiko for forsagere eller ved stenknusning skal der anvendes specielt glas til maskinens ruder. Hvis der er fare for voldsomme slag, er det ikke nok at kun frontruden er sikret. Ved en kraftig eksplosion kan også sideruderne trykkes ind i kabinen, uanset om de er af hærdet eller lamineret glas. Også til sideruder og bagruder findes der Hammerglass-løsninger.

Eksplosionstestet sikkerhedsglas

SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) i Borås har gennemført en række tests af Hammerglass-ruder til rullende materiel iht. EN 13124-2. Et antal forskellige ruder blev monteret i forskellige typer af stålrammer. Der gennemførtes syv sprængninger i en afstand på 3 hhv. 5 meter. Resultatet var, at 12 mm tykke Hammerglass-ruder klarer en trykbølge fra 3 kg TNT i en afstand på 3 meter. Som et ekstra test i slutningen af testrækken lagde SP nogle brosten foran sprængladningen. Stenene lavede dybe hak i ruderne, men heller ikke mere. Derimod gik stenene direkte gennem containerens stålplade – 3 mm tyk corténstål - og selve containeren blev flyttet af eksplosionskraften, selvom den var blevet fyldt med 20 tons betonblokke, for at den skulle stå stabilt.

ROCK ON ROCK OFF.

Hammerglass versus konkurrerende lamineret glas i en FOPS-test i efteråret 2020.

Sådan gik det, og spørgsmålet er...
GLAS eller HAMMERGLASS.
HVAD VÆLGER DU?

Sprængningsramme

Hammerglass patenterede sprængningsrammer er blevet udviklet med fokus på højeste personsikkerhed i krævende miljøer. Store sten, træer, tømmer, skarpe sten og eksplosioner – maskinføreren skal kunne føle sig sikker, selv når ulykken er ude. Det specielt udviklede system med en 12 mm tyk Hammerglass-rude fastboltet i en kraftig stålramme har gennemgået hårde tests hos SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) og SMP (Svensk Maskinprovning) og opfylder alle krav som stilles for RABS-klassificeringen. For at kunne modstå slitage fra vinduesviskere i ekstremt støvede og sandede miljøer som grusgrave og stenbrud, er frontruden udstyret med en offerrude, som udskiftes ved behov.

RABS-RAMME GRAVEMASKIN

Patenterede mærkespecifikke RABS-rammer for sædvanligt forekommende modeller af gravemaskiner. Tilgængelig med eller uden vinduesviskere. Leveres med 12 mm tyk Hammerglass samt 4 mm offerrude. Offerruden beskytter ruden i RABS-rammen mod slitage ved f.eks. stenknusning. Offerruden kan nemt fjernes, når den ikke er i brug, og nemt udskiftes, når den er slidt op.

RABS-RAMME HJULLÆSSERE

Patenterede mærkespecifikke RABS-rammer for sædvanligt forekommende modeller af hjullæssere. Leveres med 12 mm tyk Hammerglass samt 4 mm offerrude.

Hammerglass AB er certificeret iht. ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 samt i overensstemmelse med PPAP i alle processer. Vores konstruktionsafdeling er største kompetence, som vi gerne deler med OEM.