Ofte stillede spørgsmål om Automotive-ruder

Hammerglass AUTOMOTIVE har et bredt udvalg af ruder med fokus på et mere sikkert førermiljø. Her besvarer vi de mest almindelige spørgsmål om vores produkter. Kontakt os venligst, hvis du ikke kan finde svar på netop dit spørgsmål.

HAMMERGLASS

Hvad er Hammerglass®?

Hammerglass® er en slidstærk og optisk klar polykarbonatplade som er 300 gange stærkere end glas - og nærmest ubrudelig. Hammerglass-pladerne er belagte med en hård overfladebelægning af kiseloxid, som beskytter mod ridser og slitage. Overfladebehandlingen giver desuden en UV-beskyttelse på 99,96%, hvilket forhindrer at Hammerglass-pladerne udbleges eller bliver grumset over tiden. Hammerglass bidrager ikke til spredning af ild, men er selvslukkende ved antænding.

Hvor høj er den optiske kvalitet ved Hammerglass®?

En 12-millimeter Hammerglass-rude har samme høje niveau af optisk kvalitet som ruder i helikoptere og flyvemaskiner.

Hvor stor er varmereduktionen med Hammerglass IR?

Hammerglass IR (infrarød) fjerner 45-55% af solstrålerne udefra.

Hvordan slipper man af med statisk elektricitet?

Den statiske elektricitet på Hammerglass-ruder forsvinder, hvis ruderne vaskes med vand, der er tilsat lidt skyllemiddel (almindeligt skyllemiddel til vaskemaskine).

Hvordan bestiller man Hammerglass-ruder?

Salget foregår gennem maskinimportørerne eller i vores webshop. Vi besvarer gerne spørgsmål, og deltager aktivt i produktudviklingen af nye løsninger.

RABS

Hvad betyder RABS?

RABS er en forkortelse for en kombination af internationale sikkerhedsstandarder:

  • R43 (UN ECE R43)
  • AXE (EN 356 P8B)
  • BLAST (EN 13123-2 EXR2)
  • STONE (EN 15152-2, 450 km/h)

Automotive-ruder med betegnelsen RABS opfylder krav i forhold til personbeskyttelse ved arbejde med risiko for stensprængning, faldende sten og stenknusning.

Hvad er Hammerglass RABS?

Hammerglass RABS er en eksplosionsbeskyttelse til gravemaskiner og hjullæssere, bestående af 12 mm Hammerglass i en eksplosionstestet stålramme samt en 4 mm udskiftelig ScreenSaver-rude. 

Beskytter Hammerglass RABS lige så godt som et gitter?

RABS-rammen er blevet testet på samme måde som beskyttelsesgitre (FOPS-test i henhold til ISO EN 3449:2005 Level II). Der er således ikke behov for ekstra gitre, selv i de hårdeste miljøer.

Virker Hammerglass RABS sammen med vinduesviskere?

Længere originale vinduesviskere fungerer også sammen med Hammerglass RABS. På maskiner med korte originale vinduesviskere udstyres RABS-rammen med Hammerglass-vinduesviskerpakken.

SCREENSAVER BESKYTTELSESRUDE & SCREENSAVER BESKYTTELSESFILM

Hvad er Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesrude?

Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesruden i 4 mm Hammerglass beskytter den kraftigere 12 mm rude i RABS-rammen mod f.eks. stenslag. ScreenSaver-ruden monteres med en klemramme og er nem at udskifte. Hammerglass ScreenSaver-ruden er et dedikeret slitageprodukt.

Hvordan undgår man kondens ved udskiftning af Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesrude?

Ved udskiftning af ScreenSaver-ruden skal den absorberende liste, der følger med ScreenSaver-ruden, også udskiftes. Hvis dette ikke bliver gjort, er der risiko for, at der kommer kondens mellem ruderne, da der er fugt i den luft, der er mellem ruderne.

Hvad er Hammerglass ScreenSaverm beskyttelsesfilm?

Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesfilm er en ridsebeskyttende film, der kan påføres Hammerglass-ruden for at beskytte mod slitage fra vinduesviskere i snavsede omgivelser. Den selvreparerende ScreenSaver-film forlænger Hammerglass-rudens levetid. Når filmen er slidt, kan den nemt udskiftes med en ny film.

Virker Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesfilm ved stenknusning?

Hammerglass ScreenSaver beskyttelsesfilm virker ikke ved stenknusning. Stenstykkerne punkterer filmen, og der kan dannes små øer af vand inde i ScreenSaver-filmen. Til stenknusning anbefaler vi en RABS-ramme med 12 mm Hammerglass og 4 mm ScreenSaver beskyttelsesrude.

SIKKERHEDSNIVEAUER

Hvad er Modstandsklasse 1?

Frontruden og/eller sidideruderne på gravemaskine, hjullæsser, traktor osv. udskiftes til 8 mm Hammerglass, som monteres på samme vis som de originale ruderne.

Hvad er Modstandsklasse 2?

Alle originalruderne udskiftes til 8 mm eller 12 mm Hammerglass, som monteres på samme vis som de originale ruderne.

Hvad er Modstandsklasse 3?

Hammerglass Modstandsklasse 3 indebærer en RABS-ramme med 12 mm Hammerglass foran og 12 mm Hammerglass i alle andre ruder. Alle pakker i Modstandsklasse 3 har en evakueringsløsning.

Findes der evakueringsvinduer i Modstandsklasse 3?

Alle Hammerglass-pakker i Modstandsklasse 3 har en evakueringsløsning.

Flere spørgsmål & svar