Dette er RABS

RABS er den betegnelse for køretøjsruder, der viser, at ruderne opfylder en kombination af internationale sikkerhedsstandarder. For at kunne blive mærket som "RABS Approved" skal ruderne have opnået godkendte resultater i alle fire tests. Ved at bruge en RABS-klassificeret løsning opfyldes kravene i forhold til personbeskyttelse ved arbejde med risiko for stensprængning, faldende sten og stenknusning. Hammerglass 12 mm i stålramme opfylder kravene for RABS.

R43 ECE Regulation No.43 (R43). En omfattende serie af tests for køretøjsglas, bl.a. ridsebeskyttelse, UV-beskyttelse, belastningsgrad. Obligatorisk for alle køretøjer.
AXE Skarp genstand (EN 356, P8B), hvor ruden har modstået 72 slag med en maskinmonteret økse, uden at øksen har slået hul på glasset.
BLAST Trykbølge ved detonation (EN 13124-2, EXR 2), en test hvor 3 kg TNT er blevet detoneret i en afstand på 3 meter fra rude i godkendt stålramme. Ruden er monteret i stålramme for at ikke trykkes ind i kabinen.
STONE Tung genstand med stor hastighed (EN 15152-2), hvor et 1 kg tungt aluminiumsprojektil skydes mod ruden med en hastighed på 450 km/h og en vinkel på 90 grader. Modsvarer en stor sten med høj hastighed.
FOPS Falling Object Protective Structure/FOG Falling Object Guard (EN ISO 3449, ISO 10262, ISO 8083). I testen fryses hele konstruktionen ned til -18°C, hvorefter en 227 kg tung stålcylinder falder ned på ruden fra 5,2 meters højde, hvilket svarer til en kraft på 11.600 joule.

Flere spørgsmål & svar