hammerglass fritidshus 1300x400-8

Hvem passer på dit sommerhus?

Nutidens sommerhuse er ret langt fra fortidens sommerhuse, hvor revnede vinduesrammer, kludetæpper og brændeovne blev set som en del af charmen. I stedet er det relativt overdådige ejendomme, der afspejler det liv og den stil, som ejeren har derhjemme i hverdagen.

– Efteråret er den periode på året, hvor mange sommerhuse netop er blevet lukket ned. Og det er desværre også her, at indbrudstyvene slår til, siger Truls Nilsson, salgschef for Hammerglass Security Windows.

 

Sidste år blev der anmeldt godt og vel 4.000 (!) indbrud i sommerhuse, og som altid er vinduerne en af ​​de mest almindelige måder at komme ind på.

 

– At komme tilbage først til foråret og se ødelæggelserne, hvis ingen har meldt indbruddet til dig eller politiet, er selvfølgelig utrolig trist. Det føles mindst lige så ubehageligt som at have indbrud i sin villa eller lejlighed. Det er jo dit hus, din ejendom og alle de personlige ting, du har valgt, og som betyder noget for dig.

 

Opklaringsprocenten for boligindbrud som sådan var ikke højere end 3% i 2020 (ifølge BRÅ – det svenske kriminalitetsforebyggende råd), hvilket formentlig gør tallet for sommerhuse nærmest ikke-eksisterende.

 

– Over 4.000 indbrud, det er alt for mange. Desværre tænker en del sommerhusejere nok, at de ikke kan sikre deres ejendomme på en fornuftig måde, eller også at det er for dyrt at gøre det, men prøv så at sætte det i forhold til al den tid, du allerede har brugt på at købe og sætte stedet i stand, og til hvad det betyder for dig. Så kan det være værd at kigge på nogle alternativer med sikre vinduer. Udover vores Security Windows har vi også Add-On-løsninger, der ikke engang kræver udskiftning af vinduer.

Hammerglass fritidshus security windows

Indbrudsfakta 2020 ifølge BRÅ

  • Der blev anmeldt 14.700 boligindbrud til politiet
  • 8.370 af boligindbruddene fandt sted i villaer
  • 6.300 af boligindbruddene fandt sted i lejligheder
  • Der blev anmeldt 20.200 indbrud i kældre og lofter
  • Der blev anmeldt 4.300 indbrud i sommerhuse
  • 3 procent = opklaringsprocenten for boligindbrud

Flere nyheder