Publiceret 2022-10-21

Interessen for skudsikre vinduer er stigende – men der er brug for mere viden

Vi har leveret højt klassificeret vinduesbeskyttelse i mange år, og efter at have modtaget et par henvendelser om året på skudsikre vinduer modtager vi nu flere om ugen. Det er en markant stigning, der desværre afspejler udviklingen i samfundet.

– De nye udfordringer stiller naturligvis helt nye krav til, hvad en ejendoms skalsikring skal kunne klare, og selvom vi ser, at der også kommer mere viden om disse forhold, er det dog stadig sådan, at mange ejendomsejere og arkitekter mangler grundlæggende indsigt i, hvilke sikkerhedsniveauer man er forpligtet til at kunne imødekomme i forhold til både potentielle trusler samt forsikringsselskabernes krav, fastslår administrerende direktør Bengt Nilsson.

Hos Hammerglass arbejder vi aktivt for at bidrage til et mere sikkert samfund, og vi gør det på flere forskellige niveauer. Dels tilbyder vi komplette vinduer i alle sikringsklasser til en så bred målgruppe som muligt, og dels har vi gennem længere tid været samarbejdspartner med Stiftelsen Tryggare Sverige med henblik på at støtte dem i deres arbejde med at påvirke samfundsforholdene. Vi har også udarbejdet en gratis Sikkerhedshåndbog, hvor de, der har brug for råd og information, kan få hjælp til valget af sikkerhedsniveau ud fra netop deres konkrete situation.

– Sikkerhedshåndbogen har åbenbart udfyldt et behov, for den downloades hyppigt fra vores hjemmeside, og vi synes, at det er virkelig givende at kunne bidrage med hjælp til selvhjælp. Vi skal være gavmilde med viden, hvis vi skal kunne skabe forandring, konstaterer Bengt.

Mangel på viden giver forkert beskyttelse – og er en unødvendig risiko

– Når man laver en risikoanalyse, er det ikke nok at tage udgangspunkt i ens egen ejendom og virksomhed, man skal også se på, hvordan hele gaden ser ud, og hvad der foregår hos naboerne. Et trusselsbillede behøver ikke nødvendigvis at være rettet direkte mod det objekt, som beskyttelsen vælges for. Hvis der f.eks. sker en eksplosion i en nærliggende bygning, skal vinduerne i ens egen ejendom jo også kunne klare det. Desværre ser vi ofte eksempler på, hvordan der etableres forkerte løsninger, og det kræver enten dyrt dobbeltarbejde at afhjælpe, eller også medfører det omkostningsrige konsekvenser for kunden. For ikke at tale om den unødvendige personrisiko.

Læs om vores forskellige beskyttelsesklasser her

Flere nyheder