LÆSKURE

Hærværkssikre løsninger til nye og ældre busskure

hammerglass infrastruktur busskur 1300x150-8

Fra SKUR til BUSSKUR

Mange kommuner bruger hvert år enorme summer på at reparere ødelagte læskure – helt unødvendigt. Det er skattepenge, der kunne bruges til ny innovation, sikkerhed og offentlig gavn. Hammerglass har udviklet en ny generation af vejrbeskyttelse, der er designet til at kunne modstå barske forhold. Og med det mener vi virkelig barske forhold! På den måde vinder vi kampen mod sabotørerne. Dyrt, tænker du? Slet ikke, siger vi. Allerede efter EN udskiftning har man indtjent udgiften til at udskifte almindeligt hærdet glas med Hammerglass.

Så godt er Hammerglass-skuret!

Hammerglass-skuret står fast og smelter ind i omgivelserne, holder den rejsende synlig og beskyttet mod regn og blæst – og de hærværksfolk, der får lyst til at prøve at knuse ruderne, giver hurtigt op. For det kan man simpelthen ikke.

Busskuret er modulopbygget og kan tilpasses i størrelse efter behovet. Det kan faktisk være en hvilken som helst længde! Skuret kan leveres som byggesæt og kan også leveres med egen betonsokkel. Den største forskel i forhold til et normalt standardskur er, at Hammerglass-busskuret er forsynet med ubrydelige paneler af enten Hammerglass eller UWSB (Unbreakable Weather Shelter Basic). Begge muligheder er 300 gange stærkere end glas, og vedligeholdelsesomkostningerne for glasskår og glasudskiftning forsvinder. Hele skuret er specielt lavet til at kunne holde i lang tid og sænke vedligeholdelsesomkostningerne.

Download brochure

Konstruktion og montage

  • Modulbaseret system – Ubegrænset længde
  • Hammerglass er 300 gange stærkere end glas – Intet knust glas
  • Den halve ​​vægt af glas – Ingen unødvendigt tunge løft
  • Panelerne kan ikke sparkes ud – Glasset bliver, hvor det er!
  • Hammerglass' unikke nanobehandlede overflade er meget nem at rengøre, uanset om det gælder spraymaling eller spritpen – De fleste almindelige rengøringsmidler kan bruges
  • Hammerglass brænder ikke – I modsætning til akryl eller plexiglas er panelerne selvslukkende
  • Leveres med eller uden betonsokkel

Hvor meget alt det her?

Hammerglass koster lidt mere end almindeligt glas, men til gengæld skal det ikke udskiftes som en glasrude, der kan knuses eller ødelægges af graffiti. Set fra et omkostningsperspektiv over vejrbeskyttelsens livscyklus er Hammerglass en meget fordelagtig investering – og så endda med alle drifts- og vedligeholdelsesomkostninger inkluderet. Hvis du leder efter en billigere mulighed, der ikke kan knuses, skal du vælge UWSB-paneler (Unbreakable Weather Shelter Basic), som er et billigere panel, men uden Hammerglass-specialcoatningen.

hammerglass busskur mönster repor

Hvis glasset bliver ridset

Er Hammerglass følsomt over for ridser? Både almindeligt glas og Hammerglass kan ridses, men på trods af sin hårde coatning er Hammerglass et blødere basismateriale end glas. For at mindske konsekvenserne af ridser har vi designet vejrbeskyttelsen med et flerfagsbaseret system, hvilket betyder, at man kun skal udskifte mindre paneldele og ikke hele sidestykket. Vi tilbyder også en krydsmønstret panelplade, der effektivt skjuler eventuelle ridser.

 

  • System med flere fag – Udskift kun det beskadigede panel
  • Fortrykt ridsemønster skjuler ridser
hammerglass busskur ersättningsrutor

Erstatningsruder til ødelagte skure

Det er fuldt ud muligt at beholde eksisterende skure og bede os om at installere erstatningsruder af Hammerglass. Hammerglass-pladerne er fleksible og kan derfor også tilpasses montering i buede profiler i f.eks. hvælvede lofter.

 

Er skuret blevet slået i stykker? Udskift ruderne med Hammerglass, og så vil der ikke være flere knuste ruder i problemområderne, og den fremtidige vedligeholdelse vil være minimal. Dermed er skridtet taget mod en sundere økonomi og en bæredygtig samfundsmæssig løsning. Og det må jo være hele pointen.

hammerglass busskur SL nobina

"Vi sparer 100.000 kr. om måneden"

I et pilotprojekt hos SL’s busoperatør Nobina i Stockholm er det hærdede glas i omkring 20 busskure blevet udskiftet med Hammerglass. 

"Vi valgte de læskure som var mest udsatte og hvor vi ellers måtte skifte glas enten hver eller hver anden uge. Siden installationen af Hammerglass i september har vi ikke skulle skifte glas mere! Vi regner med at have sparet over 100 000 kr om måneden kun på disse 20 læskure – egentlig ufattelige summer."

 

Nobina vil nu fortsætte med at udskifte ruderne i sine busskure:

"Det er tydeligt nemmere for personalet at tørre graffiti bort, end at trampe rundt i knust glas og slæbe tunge ruder. Og foruden det forbedrede arbejdsmiljø og den forbedrede økonomi er der en tredje faktor, som er mindst ligeså vigtig, nemlig at vores kunder kan vente på bussen i funktionsdygtige og rene læskure, så vi er meget tilfredse og inviterer gerne andre operatører til studiebesøg." (Andreas Mehlqvist, Nobina)

 

Tag gerne dialogen op med os!

Tag gerne dialogen op med os! Vores konstruktører hjælper gerne med tegninger forslag til funktionelle løsninger. Til prøvemontering af Hammerglass stiller gerne demo-ruder til rådighed til en kraftig reduceret pris.

hammerglass busskur färgade glas hammerart

 

Den lille ekstra effekt med farvede plader og tilpasset tryk

Nogle gange er standardglas ikke helt nok, og man vil bare gerne have "den lille ekstra effekt". Med HammerART kan Hammerglass-pladerne specialprintes, hvilket giver uendelige muligheder for personligt design.

 

Til busskure anbefaler vi primært screen-tryk. Hammerglass-pladerne kan f.eks. forsynes med kommunens våbenskjold eller helt dækkende mønstre i forskellige farver. Det er også muligt at printe fotos og kunstneriske motiver digitalt, men det stiller lidt højere krav til vedhæftning og indkapsling af trykket.

 

Ved større serier er det også muligt at fremstille gennemfarvet Hammerglass.

 

Læs mere om HammerArt

hammerglass busskur 08 650x420-8
hammerglass busskur 07 650x420-8