hammerglass kostnad glaskross 1600x400-8

"Et godt eksempel på, hvordan man effektivt forebygger glasskader."

Om det kan mærkes på pengepungen? Ja, det kan det!

Mikaela Lindqvist er sikkerhedschef på skolerne i Uppsala Kommune, og hun fortæller om et "worst case scenario", som hun har arbejdet med gennem flere år. Og som blev løst takket være Hammerglasss.

– Det er et godt eksempel på, hvordan man effektivt kan forebygge glasskader. Mellem 2013 og 2017 havde vi store problemer på én og samme skole. Der var glasskader, ildspåsættelse, indbrud, hængen ud og en mindre gruppe unge, der var på gale veje.

Hvad gjorde I så?
– Vi iværksatte mange foranstaltninger, såsom øget belysning, øget patruljering (endda stationær til tider) og udskiftning af almindeligt glas med polycarbonat. Da intet af dette virkede, installerede vi kameraovervågning på skolens område. Men hærværket fortsatte, en smule reduceret, men kun marginalt. Politiet, de sociale myndigheder, skolen, fritidscentret, kirken og vi som ejendomsejere gjorde utroligt meget for alle de unge i området.

Hvornår kom vendepunktet?
– – I midten af 2018 besluttede skolens administrator at udskifte alle vinduerne, og jeg foreslog, at vi skulle satse på Hammerglass. Jeg havde allerede læst produktinformationen, og det så lovende ud. Omkring 150 vinduer blev udskiftet, og jeg anbefalede Hammerglass, især i stueetagen og vinduerne over jorden.  Arbejdet blev udført af Veidekke og af CSK, som styrede projektet.

Har valget af Hammerglass påvirket økonomien?
– Om det kan mærkes på pengepungen? Ja, det kan det. Selv om jeg ved, at de unge mennesker, der lavede ballade på det tidspunkt, forhåbentlig er blevet lidt klogere eller på anden måde har holdt sig fra skolen, er dette et godt eksempel på, hvordan man effektivt kan forhindre glasskader. De omkostninger, vi havde i 2020 og 2019, vedrører indgangsdøre og indvendige døre, der ikke var monteret med Hammerglass.

Flere nyheder