hammerglass myter 1300x400-8

"Det er vel plastik som alt muligt andet, ikke? Eller?"

Publiceret 2022-12-20

 

6 MYTER om Hammerglass – som det nu er tid til at aflive.

Vi har fuld forståelse for, at gammel viden kan overleve i lang tid. Men når den ikke længere er sand og samtidig lægger hindringer i vejen for et godt og sikkert resultat, tager vi gerne fat og udreder misforståelserne. Hammerglass adskiller sig på mange vigtige punkter fra "almindeligt" polykarbonat og andre lignende materialer. Det her er de mest sejlivede myter, som vi støder på:

 

1. Hammerglass gulner med tiden.

NEJ. Hammerglass gulner ikke. Det gjorde tidlige tiders polykarbonat, og der er stadig nogle former for polykarbonat, der bliver gule efter et stykke tid. Hammerglass kan dog ikke sammenlignes med "almindelig" polykarbonat. Hammerglass er hårdt coatet, er praktisk talt ubrydeligt og har en nanoteknologisk behandlet glat siliciumoxidoverflade, der giver en UV-beskyttelse på 99,96%. 

2. Hammerglass bliver uklart ved rengøring.

NEJ. Takket være den glatte overflade kan graffiti tørres af med almindelige rengøringsmidler, og Hammerglass-overfladen forbliver gennemsigtig og optisk klar.

3. Hammerglass brænder.

NEJ. Hammerglass er selvslukkende ved antændelse.

4. Hammerglass kan sammenlignes med plexiglas.

NEJ. Med begrebet plexiglas mener de fleste "plastikplader generelt", hvilket i sig selv er forkert, fordi Plexiglas® er et beskyttet varemærke for akrylplasten polymethylmethacrylat (PMMA). Hammerglass er 300 gange stærkere end glas – plexiglas er blot omkring 30 gange stærkere end almindeligt glas. Plexiglas er følsomt over for ridser, får en mælkeagtig overflade af opløsningsmidler og kan brænde ved antændelse.

5. Hammerglass kan sammenlignes med akrylplast.

NEJ. Af samme grunde som i myte nr. 4. Akryl kan brænde, er følsom over for opløsningsmidler og revner ved stød. Det gør Hammerglass ikke. Akryl er lettere at termoforme end polykarbonat, men Hammerglass kan termoformes og bøjes til den ønskede form ved hjælp af specialværktøj og bevarer også alle de fordele, der adskiller materialet fra akryl.

6. Hammerglass ridses lige så let som alt muligt andet plast.

NEJ. Den hårdt coatede og glatte Hammerglass-overflade er modstandsdygtig over for ridser. Med tiden kan det blive lidt ridset, hvis det bliver udsat for hård belastning, men slet ikke i samme grad som akryl eller plexiglas.

Flere nyheder