SIKKERHEDSRUDER

Stort set ubrydelige glasløsninger til sikre kabinemiljøer og mere sikker produktion

hammerglass automotive sikkerhedsruder

Redder liv og sparer penge

Hammerglass Automotive kan tilbyde et stort udvalg af ubrydelige beskyttelsesløsninger inden for førersikkerhed. Uanset om du arbejder i miljøer, hvor ruderne udsættes for slid – eller om du har brug for beskyttelse mod eksplosioner og skudsalver – har Hammerglass beskyttelsesløsningen til dig. Med over 10 års erfaring og med tusindvis af installationer i bagagen sikrer vi førerhusene i alt fra mine- og entreprenørmaskiner til tog og udrykningskøretøjer. Udover at være en af markedets sikreste muligheder for et mere trygt førermiljø har Hammerglass’ ubrydelige glasløsninger også yderligere fordele. Materialet giver med sine egenskaber en exceptionel omkostningseffektivitet, da ejeren undgår produktionsstop på grund af udskiftning af ødelagte og slidte ruder. Hammerglass' system med udskiftelige ScreenSaver-ruder og ScreenSaver-film bidrager yderligere til færre rudeudskiftninger og minimalt med driftsstop.

Sidder du sikkert?

Kører du gravemaskine eller hjullæsser? Er der risiko for udetoneret sprængstof? Er der risiko for store sten? Et gitter beskytter kun forfra. Hammerglass beskytter maskinen hele vejen rundt og bidrager til et væsentligt mere sikkert arbejdsmiljø.

Derfor skal du vælge Hammerglass-ruder:

 • Førerbeskyttelse i verdensklasse – 300 gange stærkere end glas
 • Overlegen driftsøkonomi uden knust glas
 • Sprængningstestet alternativ til de hårdeste miljøer
 • Letvægtskonstruktion
 • Effektive og ridsefrie beskyttelsesløsninger
 • Forbedret kabinekomfort med varmereducerende IR-glas
 • Gitterfrie kabiner med frit udsyn
 • Bredt udvalg til de fleste modeller på markedet
 • ECE R43-certificering (Rigid Plastic Windscreens)

ROCK ON. ROCK OFF.

Hammerglass sammenlignet med et konkurrerende lamineret glas i en FOPS-test i efteråret 2020.

 

Sådan gik det, og spørgsmålet er...

GLAS eller HAMMERGLASS.
Hvad vælger u?

  

Se flere testfilmer

Stil stenhårde krav – det gør vi!

Hos Hammerglass stiller vi strenge krav til vores køretøjsruder, og som kunde skal du stille lige så høje krav – det er faktisk livsvigtigt. Kravene er forskellige, alt efter i hvilket miljø ruden bruges, og hvad den skal beskytte imod. Hammerglass er en af de få virksomheder i verden, der er certificeret i ECE R43-klassen "Rigid Plastic Windscreens".

 • Modstandsdygtighed overfor ridsning: Ruden må ikke blive ridset af vinduesviskeren i normale driftsmiljøer. Hammerglass-ruderne er belagte med en tynd hinde af kiseloxid, som beskytter mod ridser og slitage. I sandede miljøer anbefaler vi dog at montere en ekstra beskyttende ScreenSaver-film på selve Hammerglass-ruden.
 • Skarpe genstande: Ved stenknusning og metalskrotning kan der flyve skarpe projektiler mod ruden. Ruden skal kunne modstå et sådant angreb.
 • Store sten: Ruden skal sidde fast samt beskytte føreren, hvis store sten flyver mod kabinen med høj hastighed.
 • Trykbølge: Ruden skal blive siddende i sin ramme ved en eksplosion. Ved en eksplosion må ruden af trykbølgen ikke presses ind i kabinen eller af suges ud af rammen af det efterfølgende vakuum. Hammerglass RABS-godkendte ruder er eksplosionstestede og opfylder disse krav på førersikkerhed.

Den rigtige rude til de aktuelle beskyttelsesbehov

Hammerglass udvikler ruder til forskellige beskyttelsesbehov og i diverse beskyttelsesklasser afhængigt af det miljø, ruden skal bruges i. Det betyder, at alle vores ruder har forskellige egenskaber og kan tilpasses forskellige behov. Beskyttelsesklasse 1, 2 eller 3? Standardrude eller eksplosionstestet RABS-system? Præcis hvilken rude, der passer til den respektive maskine, vælges ud fra de aktuelle beskyttelsesbehov.

Vælg det korrekte sikkerhedsniveau
Hammerglass ersättningsrutor

Erstatningsruder til entreprenørmaskiner

Ubrydelige løsninger til udskiftning af maskinens originale ruder, panserglas og gitter. Hammerglass-ruden monteres på samme måde som den originale rude. Ruderne fås også i en speciel varmereducerende variant, der reducerer 50% af solvarmen udefra.

 

 

Læs mere om varmereducerende glas
Læs mere om erstatningsruder
hammerglass rabs kobelco

RABS – eksplosionstestede ruder i stålramme

Hammerglass' patenterede sprængningsbeskyttelse er udviklet med fokus på maksimal personlig beskyttelse. Det specialudviklede system består af en 12 mm Hammerglass-rude boltet fast til en kraftig stålramme og opfylder kravene i RABS-klassificeringen.

 

For at kunne modstå sliddet fra vinduesviskerne i støvede/grusholdige miljøer er ruden udstyret med Hammerglass’ ScreenSaver-beskyttelsesrude. ScreenSaver-ruden beskytter også den kraftigere rude i RABS-rammen mod slid som f.eks. ved stenknusning. Hammerglass’ ScreenSaver-rude er et dedikeret slitageprodukt, der udskiftes efter behov.

 

 

Læs mere om RABS & sprængningsrammer

hammerglass offerfilm screensaver

Ekstra ridsebeskyttelse

Hammerglass-ruderne tåler både kemikalier og vinduesviskere. I ekstra udsatte miljøer, hvor sædvanlige ruder ødelægges af sand og grus, kan Hammerglass-ruden udstyres med en beskyttende ScreenSaver-film - en selvhelende ridsebeskyttelsesfilm, som føreren kan udskifte ved behov.

 

 

Læs mere om Hammerglass ScreenSaver
hammerglass ambulans

Forskellen på liv og død - hvert gram tæller

Med en vægt, som er betydelig lavere end for sædvanligt bilglas, kan det, at vælge Hammerglass til ruderne, være livsafgørende. Når det handler om at redde liv, handler det om at have det passende medicinske udstyr parat. Hammerglass sørger for at holde køretøjets vægt nede, hvilket skaber kapacitet til ekstra hjælpeudstyr, samtidig med at der skabes en hærværkssikker løsning uden fare for glasbrud. . I Sverige ruller mere end 300 ambulancer med brudsikkert Hammerglass i ruderne.

 

Hammerglass-ruderne produceres i en tykkelse alt efter behov og kan leveres som plane og varmtformede ruder. Ambulanceruder leveres normalt i en indsynsbeskyttet, sorttonet udførelse til montering i ambulancens bag- og sideruder. Vi ligger inde med ECE R43-certificerede løsninger til køretøjets samtlige ruder, hvilket indebærer at køretøjet ikke bruger en speciel dispensation for polykarbonat i frontruden.

 

 • Hærværkssikker
 • Modstår angreb, brosten og molotovcocktails
 • Selvslukkende
 • Vejer kun halv så meget som glas - Skaber plads til ekstra hjælpeudstyrg
hammerglass specialprojekt

Specialprojekt

Noget så simpelt som nye ruder til golfvognen? Eller hvorfor ikke et verdenskrydstogt eller din helt egen Batmobil? Du har idéerne. Lad os hjælpe med løsningerne!

MONTERING

Sådan monteres Hammerglass standardruder

Vores instruktionsvideoerer beregnet til serviceværkstedernes montører og viser principløsninger. Montagen er forskellig, alt efter hvilken type køretøj, hvilket fabrikat og hvilket model der er tale om. Med hver Hammerglass-rude følger en detaljeret og specifik monteringsinstruktion. Denne skal læses, inden montagen påbegyndes!

 

Se flere instruktionsfilmer