SKUDSIKRING

Skudhæmmende letvægtsløsninger i modstandsklasserne BR4-NS og BR6-NS

Skudsikkert glas

I en mere og mere angstfyldt verden, hvor faren for beskydning, terrorangreb, vandalisme og indbrud er en del af hverdagen, er der et øget behov for avancerede sikringstiltag. Hammerglass Skudsikring omfatter unikke skudhæmmende letvægtsløsninger i modstandsklasserne BR4-NS samt BR6-NS, hvor laminerede glasruder kombineres med en Hammerglass-rude, for at opnå den lavest mulige vægt og tykkelse. Med vores lange erfaring og brede viden producerer vi aktiv personsikring for risikoobjekter indenfor statslige, kommunale og virksomhedsmiljøer samt også for den almene borger. Vore splintfrie løsninger egner sig fremragende for objekter der pga. tilsvarende trusselbillede er udsat for høj risiko: Ambassader, myndigheder, banker, medievirksomheder, VIP-boliger, militære anlæg, kernekraftværker med flere.

Samme sikring - Mindre tykkelse - Lavere vægt

Skudsikkert eller skudhæmmende glas findes i forskellige tykkelser, alt efter krævet sikkerhedsniveau. Hammerglass skudsikring består af et antal glasruder, som lamineres sammen med en Hammerglass-rude. Denne splintfrie løsning er tyndere og vejer væsentligt mindre end sammenlignelige glasløsninger, hvilket er til stor fordel i mange sammenhæng - ikke mindst ved anvendelse i skyde- og svingdøre.

En BR6-NS-løsning i rent glas 63 mm tyk og vejer næsten 160 kg/m². Ved at anvende Hammerglass i pakken mindskes tykkelsen til 39 mm og vægten til 90 kg/m². Montering foretages i Hammerglass skudsikre, forstærkede partier i rustfrit stål i klasserne FB4 og FB6 iht. EN 1522. Anordningen sørger for en komplet sikring mod ballistiske angreb. Skudsikringen gælder for såvel glasset samt den medfølgende ramme.

hammerglass fastighet skottsäkert glas

Klassificering af skudsikkert glas

Certificering af skudhæmmende glas sker iht. den europæiske standard EN 1063. Modstandsniveauerne angives i forskellige klasser fra BR1 til BR7, hvor BR1 er den laveste og BR7 er den højeste modstandsklasse. De sædvanligste klasser er BR4 og BR6. Hammerglass Skudsikring er af "Beschussamt Ulm" i Tyskland testet og certificeret i de højere modstandsklasser BR4-NS samt BR6-NS.

 

 

Se certifikater

Vælg den rette sikring til det rette trusselbillede

KLASSE VÅPEN KALIBER AFSTAND
HASTIGHED SKOTT LAMINERET GLAS HMG-PRODUKT
BR4-NS Håndvåben .44 Magnum 5 m 440 m/s 3 47 mm - 118 kg/m² HmG BR4NS
23 mm - 54,0 kg/m²
BR6-NS Gevær 7.62x51 mm 10 m 830 m/s 3 63 mm - 159 kg/m² HmG BR6NS
39 mm - 90,0 kg/m²
BR1 Den laveste ballistiske modstandsklasse, hvor ruden testes med et let våben af kaliber .22 LR ("salonriffel"). For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 10 meters afstand.
BR4 Ballistisk modstandsklasse, hvor ruden testes med en revolver .44 Magnum. For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 5 meters afstand.
BR6 Højere ballistisk modstandsklasse, hvor en kraftigere rude testes med et højhastighedsvåben (fuldautomatisk skydevåben) og NATO-ammunition 7.62x51 (også betegnet som .308 Winchester). For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 10 meters afstand.
NS Forudsat at det indre glas ikke knuses ved testen opnås desuden klassen NS (No Splinter). NS-klassificeringen indebærer at der ved beskydning ikke kommer nogen splinter ind i det beskyttede rum.

Rådgivning ved projektering

Kontakt os allerede i projekteringsfasen! Vi tilbyder nøglefærdige helhedsløsninger med risikoanalyse, behovsvurdering, projektering og montage af hele vindues- og dørpartier i skudhæmmende stål iht. anbefalet modstandsklasse. Grundig og fortrolig analyse af beskyttelsesobjektet udføres af Hammerglass-specialister.

  • Grundig og fortrolig analyse af beskyttelsesobjektet
  • Projektering af den nødvendige sikringsløsning og tilsvarende montering
  • Levering og montage af hele vindues- og dørpartier i skudhæmmende stål iht. anbefalet modstandsklasse

Skudsikkert glas er aldrig lagervare men produceres i eksakt mål for hver enkelt ordre. Derfor må der regnes med en leveringstid på 8 uger.