Vælg det rette sikkerhedsniveau for førerkabinen

Behovet for sikkerhedsniveau er afhængigt af hvilken type arbejde der udføres. Ved normale arbejder er Modstandsklasse 1 mere end tilstrækkelig. Dette modsvarer 8 mm Hammerglass i frontruden, for at eliminere risikoen for glasbrud. Når maskinen avendes i ekstrem krævende miljøer, med risiko for flyvende sten i høj hastighed eller eksplosioner, kan det være, at der skal bruges tykkere RABS-godkendte ruder rundt omkring i hele førerhuset. Vores modstandsklasser hjælper dig med at finde det rigtige sikkerhedsniveau til det rigtige job.

MOTSTANDSKLASSE 1
Ved enklere maskinarbejde meden vis  risiko for stenskud. Oftest frontrude og/eller siderude på gravemaskine, hjullæsser, traktor osv. Originalruden udskiftes til 8 mm Hammerglass, som monteres på samme vis som den originale rude.
Foranstaltning: Den originale rude udskiftes med en Hammerglass-rude
Montering: På samme vis som den originale rude
Frontrude: 8 mm Hammerglass, hel/delt
Bomrude: 8 mm Hammerglass
Tilvalg: ScreenSaver beskyttelsesfilm til forruden

MOTSTANDSKLASSE 2
Til hårdt belastende arbejdsmiljø, ved arbejde med maskiner med risiko for stenslag og/eller faldende sten og mod hærværk. De originale ruder udskiftes med 8 mm/12 mm Hammerglass, som monteres på samme måde som originalruden.
Foranstaltning: Den originale rude udskiftes med en Hammerglass-rude
Montering: På samme vis som den originale rude
Frontrude: 8/12 mm Hammerglass, hel/delt
Øvrige ruder: 8/12 mm Hammerglass
Tilvalg: ScreenSaver beskyttelsesfilm til forruden

MOTSTANDSKLASSE 3
Ved arbejde med risiko for detonation af forsagere, risiko for eksplosioner fra siden, samt ved stenknusning eller risiko for stenskred. Kabinen skal have en flugtvej via et evakueringsvindue. Denne skal være tilgængelig for føreren i tilfælde af et stenskred, som blokerer for andre udgange. Evakueringsruden skal også kunne åbnes udefra.
Foranstaltning: Alle ruder udskiftes med Hammerglass, forruden monteres i eksplosionstestet stålramme, RABS-godkendt løsning
Montering: Stålrammen monteres på førerhuset uden indgreb i køretøjets chassis
Frontrude: 12 mm Hammerglass i stålramme
Øvrige ruder: 12 mm Hammerglass
Tilvalg: ScreenSaver beskyttelsesfilm til forruden, eller ScreenSaver beskyttelsesrude

Flere spørgsmål & svar