hammerglass krakbergsskolan 1300x400-8

Publiceret 2021-01-19

"Skolen som er i topform!"

Du kan ikke undgå at se den slanke, sorte bygning med de skarpt kontrasterende farver og de anderledes placerede vinduer. Kråkbergsskolan i Hyltebruk i Halland skiller sig ud, og lige så moderne som facaden er, lige så gennemtænkt er valget af sikkerhedsvinduerne. Da skolen blev bygget, havde kommunen nemlig statistikken for smadrede spejle på den nærtliggende skole for de højeste klasser i erindring…

Den nye Kråkbergsskolen i svenske Hyltebruk stod klar til eleverne i efteråret 2017, og efter 6. årgang går de fleste elever videre til nabobygningen, der huser Örnaskolen, hvor udskolingen holder til.

– I begyndelsen syntes nogle, at bygningen var grim. Det er jo ofte sådan, at det, der er lidt anderledes, får både ris og ros. Men jeg har altid været glad for den, og hele skolen har holdt sig i topform. Eleverne passer godt på skolen, og der bliver hverken lavet graffiti eller svinet unødigt. Som vicevært synes jeg, det er positivt at se, at eleverne holder af deres skole, siger Rolf Thelander.

Du har været vicevært her i 12 år, så hvordan har du arbejdet med sikkerheden?
– Örnaskolen har tidligere haft store problemer med hærværk. I en periode blev der knust 50-60 ruder om året, og omkostningerne røg i vejret til 250.000 SEK i samme periode. Det er jo selvfølgelig alt for mange penge og helt unødvendigt.

Og hvordan har det set ud på Kråkbergsskolen?
– Sikkerhedsvinduerne har gjort deres arbejde. Vi har ikke fået knust en rude i de fire år, der er gået siden skolen blev bygget – bortset fra én enkelt gang, hvor nogen kastede en sten med fuld kraft mod et vindue. Den yderste rude af Hammerglass holdt, men slaget fik den inderste rude til at revne, da den desværre ikke var af hærdet glas.

Hammerglass reducerer omkostningerne ved knuste vinduer i skoler

Vi fokucerer på høj sikkerhed og trygge miljøer for både elever og lærere. Vores løsninger sikrer skolen optimalt, og forhindrer indbrud, hærværk – og værre gerninger.

ADD-ON: Til dig, der ikke vil udskifte vinduer
Security Windows: Til dig, der ønsker den højeste grad af beskyttelse
Brudsikre spejle – tryghed indendørs!

Flere nyheder