Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>
Infrastruktur 2016-11-04

Hammerglass i Älmhults rejsecenter

For at begrænse fremtidige underholdsomkostninger har Trafikverket valgt at satse på Hammerglass i et antal nye rejsecentre.
– Det er jo en klar fordel at kunne deltage allerede i projekteringsfasen”, siger Hammerglass AB:s forretningsområdechef for Infrastruktur Ulf Bergström. Nu har vi kunne dimensionere vores ruder for bl.a. at optimere antal og type af fastgørelseselementer, samt afstanden mellem dem. Gennem det grundige forarbejde bliver montagen tydelig nemmere. En del af glassene skal opmåles direkte på pladsen, men i det store har vi det meste klar inden der påbegyndes på stålskelettet. Hammerglass vejer jo kun det halve af sædvanligt glas, hvilket gør dimensioneringen en del nemmere. Trafikverket kæmper med store omkostninger for at skifte slidte og knuste glas i deres stationer, fortsætter Ulf Bergström. Det er jo ikke kun glassene som koster, omkostninger for togstop, kraner og lifter, natarbejde osv. løber op i store summer, hvis der skal skiftes ruder over sporet.

Hammerglass-plader i 12 mm tykkelse er blevet testet med sprængladninger svarende til 100 kg TNT i 14 meters afstand. I Älmhults-projektet valgte konstruktøren endda gå helt op til 15 mm tykkelse.
– Ved at vælge 15 mm tykkelse har vi kunne fastgøre håndlisterne direkte i pladerne, siger Hammerglass AB:s konstruktør Amy Lilja. Nu slipper vi for at skulle etablere støttebind bag ruderne, hvilket sørger for et åbent og lyst indtryk, samtidig med at de kraftige plader giver stabilitet for håndlisterne. De 3 ekstra millimeter giver desuden ekstra stabilitet når det blæser værst, fortsætter Amy Lilja. I de seneste år har næsten udelukkende anvendt 15 mm Hammerglass til skærmtag over jernbanespor. Vi har udført flere projekter for SL, bl.a. til Saltsjöbanen og Roslagsbanen. Der har vi desuden bøjet pladerne i toppen, for at få en ekstra god stabilitet, afslutter Amy Lilja.

I Älmhults rejsecenter er der monteret Hammerglass i gangbroen over sporene, i perronnedgangene samt i elevatorskaktene.

Publiceret www.jarnvagsnyheter.se 04-11-2016


2022-06-22

En elegant og sikker vinduesløsning på Storm P. Museet

Storm P. Museet på Frederiksberg har været beskyttet af sikkerhedsvinduer fra Hammerglass i cirka ti år, og vi har bedt museets inspektør Nikolaj Brandt om at vurdere investeringen.
– Det er lykkedes os at undgå forsøg på indbrud, og på grund af egenskaberne ved vinduerne fra Hammerglass føler vi os trygge og behøver ikke bekymre os om det. Vi er meget tilfredse med valget af vinduer.

Hvorfor valgte I Hammerglass?
– Vi var igennem en lang proces, hvor vi undersøgte markedet ud fra et sikkerhedsperspektiv, men også ud fra et æstetisk synspunkt. Hammerglass var ikke et svært valg.

Hvor vigtig er Storm P. Museet for den danske kulturarv?
– Storm P var den mest folkekære, humoristiske tegner i Danmark i 1900-tallet. Han havde en international stil med udgangspunkt i en stor kunstnerisk indsigt og hans komiske åre var meget værdsat af det danske folk, da den var let at identificere sig med. Han påvirkede sin samtid markant, og generationer af kunstnere og scenekunstnere fulgte i hans fodspor og gjorde brug af arven efter ham. Netop derfor betyder han så meget for os.


2022-06-22

Sikkerhed i samfundet kommer til at være et af de varmeste spørgsmål ved det kommende valg

Jonas Reuterberg er ny områdechef for Hammerglass Ejendom og han blev lokket af flere faktorer, blandt andet omkostningsperspektivet i hele produktets livscyklus.
– Vi har jo desværre en opadgående tendens omkring hærværk i samfundet, og vi ser, at behovet og interessen for Hammerglass produkter er stigende. Jeg tror personligt, at sikkerhed i samfundet kommer til at være et af de varmeste spørgsmål ved det kommende valg, både på et lokalt og nationalt plan.

Jonas Reuterberg har meget at byde på med sin lange baggrund som sælger af forskellige komplekse løsninger, og hans erfaring med at arbejde med den offentlige sektor kommer til at være en fordel i opgaverne hos Hammerglass.
– Jeg blev lokket af flere faktorer, blandt andet miljøfaktoren. Hammerglass unikke bæredygtighed skaber et positivt omkostningsperspektiv i hele produktets livscyklus, og det er jo en faktor, som ingen kan ignorere længere. Vi er nødt til at investere i holdbare, langsigtede løsninger. Men Hammerglass imponerer mig også med sine lange garantiperioder, sine certificeringer og sin innovative ånd. Der findes endda et læskur i brudsikkert glas i produktporteføljen! At vi for nylig blev medlem af Safer Sweden Foundation, ser jeg også som et bevis på fremtidstænkning.

Skoler er ekstra interessante

Hammerglass har sikret vinduer og glasdøre på mange skoler og dermed øget trivslen for elever og lærere. Bonus vil naturligvis være en reduktion af de omkostninger, der følger med hærværk og indbrud.
– Det er et område, hvor jeg ser frem til at bistå med rådgivning og sikkerhedsanalyser, da kommunerne jo stiller store krav. Hele og trygge skoler bidrager til tilflytning.

Hvordan ser du på den nærmeste fremtid?
– Jeg er hoppet ombord på et virksomhedstog, der kører ret hurtigt fremad, og det er en rejse, som jeg er meget nysgerrig omkring, og som jeg gerne vil være med til at bidrage til. Det er spændende, at Hammerglass har sin produktion og hovedkontor i lille Förslöv i Sverige og værner om de mindre, lokale kunder, men også etablerer sig med fuld styrke globalt. Jeg tror, at en vigtig brik i puslespillet fremadrettet er at lytte til både "gammel og ny" viden om sikkerhed. Vi som er lidt mere erfarne og ældre har stor gavn af at invitere for eksempel nyuddannede arkitekter og bygherrer til en snak om tryg, smart skalbeskyttelse. Her findes der masser af muligheder for udvikling og synergieffekter.