Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>
2022-03-11

Den langsigtede omkostningsberegning bliver altid bedre med hardcoated polycarbonat sammenlignet med hærdet glas

Svalöv station har fået nye glasoverdækkede trapper og overgang over jernbanesporene. Projektleder Robin Lindahl fortæller om et projekt, der fra start var under enormt tidspres, men som blev afsluttet efter tidsplanen.

– Vi fik opgaven med kort varsel, da bestillingen allerede fra start var 3 uger forsinket i forhold til tidsplanen. Vi tror, at man søgte en alternativ sikkerhedsløsning af samme kvalitet, fordi projektet stod i stampe. Et andet aspekt, som vanskeliggjorde arbejdet, var, at projektet som udgangspunkt var designet til hærdet glas, og at vi måtte ændre på konstruktionen og monteringen af glasset – og det tog også tid. Resultatet var, at jeg og teamet havde en uge til opsætning og montering, og man må sige, at det var lige på et hængende hår. Vi var under tidspres, men alle gjorde en fantastisk indsats, så vi kunne afslutte til tiden.

Hvad var fordelen ved at arbejde med hardcoated polycarbonat i et projekt under tidspres?
– Polycarbonat er betydeligt lettere end hærdet glas, og det gøre hele monteringsarbejdet lettere. Det var meget knapt med plads på et bestemt sted, og hvor vi dårligt havde kunnet løfte hærdet glas op med en kran, kunne vi nu løfte ruderne uden brug af kran. Desuden er det en stor fordel, når noget under monteringen ikke går helt som ventet. Det er jo ikke ualmindeligt, at virkeligheden ser lidt anderledes ud end på tegningerne. Det oplevede vi også i Svalöv. Et af målene passede ikke, og vi måtte tilpasse elementerne på stedet. Hardcoated polycarbonat er meget mere fleksibelt end hærdet glas, og derfor er det også meget nemmere at lave justeringer.

Tror du, at et bedre materialekendskab vil betyde, at flere fravælger det billigste alternativ?
– Ja, det tror jeg. Vi gør jo altid en ekstra indsats for at forklare indkøbsprisen for kunder, der ikke har brugt vores produkt tidligere. Når først det bliver tydeligt, at den samlede omkostningsberegning på lang sigt er fordelagtig med Hammerglass, så er vi kommet langt. Vi kan også registrere, at holdningen er ved at ændre sig, men det går langsomt. Vi begynder at tænke mere langsigtet, og det gavner jo os alle – også de rejsende.

Hvordan mener du?
– Jeg tror ikke, at de rejsende normalt registrerer, om det er Hammerglass eller hærdet glas ved trappen på stationen, når de haster forbi – med mindre de skal trippe hen over knust glas – men de fleste er interesserede i regningen for infrastrukturen, for den påvirker dem som skatteydere. Langt de fleste tænker også på miljøet, og vi tilbyder et materiale, der er brudsikkert, og dermed sparer vi produktion af nye ruder, når de gamle af forskellige årsager skal udskiftes, og det giver et lavere klimaaftryk.

I er i gang med et næsten identisk projekt på Ängelholms station. Hvordan går det?
Det går rigtig godt. Vi er ikke under samme tidspres her og har haft god tid til projekteringen i modsætning til i Svalöv. Også her bliver monteringsarbejdet lettere på grund af, at Hammerglass vejer så lidt. Vi kan nøjes med meget enklere hjælpeudstyr, end hvis vi arbejdede med tungt hærdet glas.


2022-04-07

Skolen som er i topform!

Den nye Kråkbergsskolen i svenske Hyltebruk stod klar til eleverne i efteråret 2017, og efter 6. årgang går de fleste elever videre til nabobygningen, der huser Örnaskolen, hvor udskolingen holder til.

– I begyndelsen syntes nogle, at bygningen var grim. Det er jo ofte sådan, at det, der er lidt anderledes, får både ris og ros. Men jeg har altid været glad for den, og hele skolen har holdt sig i topform. Eleverne passer godt på skolen, og der bliver hverken lavet graffiti eller svinet unødigt. Som vicevært synes jeg, det er positivt at se, at eleverne holder af deres skole, siger Rolf Thelander.

Du har været vicevært her i 12 år, så hvordan har du arbejdet med sikkerheden?
– Örnaskolen har tidligere haft store problemer med hærværk. I en periode blev der knust 50-60 ruder om året, og omkostningerne røg i vejret til 250.000 SEK i samme periode. Det er jo selvfølgelig alt for mange penge og helt unødvendigt.

Og hvordan har det set ud på Kråkbergsskolen?
– Sikkerhedsvinduerne har gjort deres arbejde. Vi har ikke fået knust en rude i de fire år, der er gået siden skolen blev bygget – bortset fra én enkelt gang, hvor nogen kastede en sten med fuld kraft mod et vindue. Den yderste rude af Hammerglass holdt, men slaget fik den inderste rude til at revne, da den desværre ikke var af hærdet glas.

Hammerglass reducerer omkostningerne ved knuste vinduer ipå skoler

Vi fokucerer på høj sikkerhed og trygge miljøer for både elever og lærere. Vores sikrer skolen optimalt, og forhindrer indbrud, hærværk – og værre gerninger.