Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>
Et blivende syn eller kun et minde? Forskellen mellem trafikoperatørerne er stor når det gælder om at forebygge hærværk.
Et blivende syn eller kun et minde? Forskellen mellem trafikoperatørerne er stor når det gælder om at forebygge hærværk.
Infrastruktur 2017-05-03

Brudsikkert glas i læskure giver en besparelse på 100.000 kr om måneden

For Andreas Mehlqvist er knust glas hverdagskost. Han er materielansvarlig for SL:s busoperatør Nobina i Stockholm og ansvarlig for over 4000 stoppesteder. Andreas har desuden været projektleder for et pilotprojekt som indebærer udskiftning af glas til brudsikkert Hammerglass i et 20-tals læskure indenfor Nobinas Södertörn-område.
– Vi valgte de læskure som var mest udsatte og hvor vi ellers måtte skifte glas enten hver eller hver anden uge. Siden installationen af Hammerglass i september har vi ikke skulle skifte glas mere! Vi regner med at have sparet over 100.000 kr om måneden kun på disse 20 læskure – egentlig ufattelige summer.

Hammerglass er et specielt belagt polykarbonat – 300 gange stærkere end glas. Selvom der tilbydes egne specialelementer til fastgørelse i læskure har virksomheden haft problemer med at etablere produktet på markedet.
– Når store virksomheder køber hærdede glasruder til læskure, er prisen meget lav. Indkøberne har til opgave at indkøbe til lavest mulig pris – på den måde kan de blive indenfor deres budget. At ruderne ødelægges og skal udskiftes hører med til driftsbudgettet, og det er jo en helt anden afdeling, siger Ulf Bergström, som er ansvarlig for Hammerglass forretningsområde Infrastruktur.

– Vores ruder er næsten dobbelt så dyre som hærdet glas, men at vores løsninger amortiserer sig allerede efter det første glasbrud spiller sandsynligvis ingen rolle. Vi har talt med de fleste regionale trafikselskaber, men svaret er altid det samme, at vi er for dyre. Som skattebetaler bliver man jo skuffet, hvis det ikke er muligt at tænke ud af boksen. Der findes ingen koordinering mellem indkøbs- og driftsafdelingen, ellers havde der sikkert siddet brudsikre glas i alle udsatte læskure.

Andreas Mehlqvist fra Nobina var i begyndelsen også skeptisk.
– Vi var bange for at ruderne skulle blive tilsmurt eller sparket ud, men de solide fastgørelsessystemer fra Hammerglass sidder ruderne sikkert, og selv hvis de tilsmøres, så sørger den glatte overflade for at de nemt kan renses, siger han. Vi troede også, at Hammerglass kunne brænde, men det er jo ikke tilfældet. Det er akrylplast som brænder, men Hammerglass brænder ikke.

Resultatet er, at Nobina vil udstyre flere læskure med Hammerglass.
– Det er tydeligt nemmere for personalet at tørre graffiti bort, end at trampe rundt i knust glas og slæbe tunge ruder. Og foruden det forbedrede arbejdsmiljø og den forbedrede økonomi er der en tredje faktor, som er mindst ligeså vigtig, nemlig at vores kunder kan vente på bussen i funktionsdygtige og rene læskure, så vi er meget tilfredse!


EJENDOM 2019-05-16

Det har aldrig været billiger at få sikret dine værdier og bygninger med Hammerglass

Den svenske krone er lige nu rekordlav i forhold til den danske krone. Hammerglass® produceres i Sverige, og sendes og faktureres direkte ab fabrik.

  • 300 gange stærkere end traditionelt glas
  • Vejer halvdelen af traditionelt glas
  • Indbrudssikkert & hærværkssikret
  • Skudsikkert & Eksplosionssikret
  • Minimalt vedligehold
  • Estimeret levetid på 40 år
  • Testede og certificerede produkter

Kontakt os på info@hammerglass.dk eller tlf. 2835 5328 eller kontakt en af vores forhandlere for mere info.
De kan læse mere om Hammerglass® til Ejendom, Infrastruktur & Automotive her på www.hammerglass.dk


Infrastruktur 2019-02-27

Hammerglass gør livet roligere i Burlöv

Hammerglass er en del af Trafikverkets kæmpeprojekt ”Fyra Spår”, hvor den sydlige stambane mellem Malmö og Lund fordobler sin sporkapacitet. Allerede 2018 startede Hammerglass sit bidrag til et bedre lydmiljø, idet der blev monteret en brudsikker, højeffektiv støjskærm på broen over Lommavägen i Arlöv.

”Fire spor” og togstrækningen mellem Lund og Arlöv bygges i mange sektioner under markniveau for at reducere støjgener for beboere langs strækningen. Men på de steder hvor det er uundgåeligt at toget kører på markniveau, fx ved Burlöv og landsbyens nye pendlerstation, skal der andre støjdæmpende foranstaltninger til.  Her kommer Hammerglass med sine skræddersyede produkter og sin mangeårig erfaring i støjbekæmpelse langs jernbaneskinner og veje til at sørge for, at støjniveauet langs togstrækningen holdes på et ørevenligt niveau. Ordregiver og bygherre for projektet er Trafikverket og hovedentreprenør er konsortiet NCC/OHL.

Under den kommende periode kommer Hammerglass til at bygge yderligere fire støjskærme, som i alt måler en længde på ca. 200 meter. Hele byggeprocessen løber over et tidsrum på tre år, hvoraf den første etape udførtes under efteråret 2018. En komplicerende faktor ved projektet er, at det ikke er muligt at anvende standardløsninger pga. forbipasserende højhastighedstog.

Ulf Bergström, som er ansvarlig for forretningsområdet Infrastruktur hos Hammerglass AB, kommenterer Hammerglass skræddersyede løsning:
– På grund af at vi må dimensionere skærmene ud fra det forhold, at der passerer højhastighedstogsæt med en hastighed på op til 250 km/h, kan vi ikke anvende standardløsninger. Konstruktionen skal tilpasses for at kunne tåle det tryk som dannes, når et tog med høj fart kører forbi. I dette tilfælde hjælper det at kunne arbejde med egne konstruktører, så løsningen kan optimeres med udgangspunkt i materialet. Trafikverket har valgt os på grund af vores gode referencer og produktet, som med sin holdbarhed sikrer en lang livslængde.
Støjskærmene, som monteres i Hammerglass eget stolpesystem, kommer til at være op til ca. fire meter høje og forsynes med et påtrykt motiv, som både reducerer risikoen for påflyvning af fugle men også virker dekorativt.

Den komplette ordresum for Hammerglass arbejde i denne etape løber op på ca. 5,2 millioner SEK, og med tanken om at der i ”Fire spor” gemmer sig mange flere etaper, er der håb om at kunne levere flere løsninger, som bidrager til et mere sikkert og roligere nærmiljø omkring jernbanen.
– Da hele ”Fire spor” er et kæmpeprojekt, som regnes at være færdig i drift 2024, håber vi at vores tjenester vil blive til nytte i fremtiden. En af vores største styrker er, at vi leverer komplette projekter fra idé til slutbesigtigelse og dermed tager ansvaret for både design og konstruktion, lyder den afsluttende kommentar fra Ulf Bergström.

For spørgsmål eller mere information kontakt venligst følgende personer hos Hammerglass Danmark Aps:
Kim Walbom, Regionsansvarlig Hammerglass Danmark: kim.walbom@hammerglass.dk, +45 2835 5328
Bengt Nilsson, CEO: bengt.nilsson@hammerglass.se, +46 733 54 00 29

OM Hammerglass AB
Virksomheden blev startet i 2006 med fokus på ejendomsbranchen og er den eneste virksomhed, som tilbyder brudsikkert isoleringsglas med fuld isoleringsglasgaranti til skoler, butikker, industribygninger m.m. I dag har Hammerglass yderligere to divisioner. Division Infrastruktur står frem med egne løsninger til brudsikre støjskærme, læskærme, jernbanestationer, broer og tunneller. Division Automotive fokuserer på entreprenørmaskiner og udrykningskøretøjer. Selskabet genererer en omsætning på omkring 80 millioner SEK og har 35 ansatte. Ca. 30% af omsætningen kommer fra eksportvirksomhed, med Norden, Tyskland og USA/Kanada som de største aftagere. Selskabet ejes af CEO Bengt Nilsson, LMK Industri AB og af Roy Hansson.