Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>
Infrastruktur 2015-11-20

Nyudviklet skærmtag for jernbanebroer

Hammerglass AB har som opdrag fra Trafikverket deltaget i udviklingen af et nyt, moderne skærmtag for kontaktledninger over jernbanespor. De gamle skærmtag i plademetal har gjort sit og Trafikverket gav Centerelöf & Holmberg i Malmö opdraget at udvikle en ny løsning. Hammerglass leverede grundideen og principskitsen, hvorefter C&H tegnede den færdige løsning.

Skærmtaget består af vinklede stolper i rustfrit stål og 12 mm tykke Hammerglass-plader. Afledningen af vand sker ud på vejen, sådan at hverken smeltevand eller regnvand kan løbe ned på kontaktledningerne. Hammerglass-pladernes glatte overflade bidrager til at snavs og forureninger skylles bort med regnen. Jævnfør projektleder Stefan Källberg fra Trafikverket er der tale om en vellykket løsning som opfylder både funktionskravene og de æstetiske ønsker.

Da skærmtaget monteres i forbindelse med broen totalrenovering, kunne fodpladerne til skærmtaget monteres under rækværksstolpen. I andre tilfælde tilbyder Hammerglass en løsning med et kraftigt klemmesystem omkring rækværksstolpens bund, kombineret med fastboltning i broens kantbjælke. For at finde den korrekte dimension på stolper og glas udførte Hammerglass en sne- og vindlastsimulering. Da der var risiko for galvaniske strømme, som kunne ødelægge en normal galvaniseret løsning, blev stolper og U-profiler projekteret i rustfrit stål.

Publiceret www.jarnvagsnyheter.se 2015-11-20


2023-02-17

2022-12-21

6 MYTER om Hammerglass – som det nu er tid til at aflive.

"Det er vel plastik som alt muligt andet, ikke? Eller?"
Vi har fuld forståelse for, at gammel viden kan overleve i lang tid. Men når den ikke længere er sand og samtidig lægger hindringer i vejen for et godt og sikkert resultat, tager vi gerne fat og udreder misforståelserne. Hammerglass adskiller sig på mange vigtige punkter fra "almindeligt" polykarbonat og andre lignende materialer. Det her er de mest sejlivede myter, som vi støder på:

1. Hammerglass gulner med tiden.
NEJ. Hammerglass gulner ikke. Det gjorde tidlige tiders polykarbonat, og der er stadig nogle former for polykarbonat, der bliver gule efter et stykke tid. Hammerglass kan dog ikke sammenlignes med "almindelig" polykarbonat. Hammerglass er hårdt coatet, er praktisk talt ubrydeligt og har en nanoteknologisk behandlet glat siliciumoxidoverflade, der giver en UV-beskyttelse på 99,96%.

2. Hammerglass bliver uklart ved rengøring.
NEJ. Takket være den glatte overflade kan graffiti tørres af med almindelige rengøringsmidler, og Hammerglass-overfladen forbliver gennemsigtig og optisk klar.

3. Hammerglass brænder.
NEJ. Hammerglass er selvslukkende ved antændelse.

4. Hammerglass kan sammenlignes med plexiglas.
NEJ. Med begrebet plexiglas mener de fleste "plastikplader generelt", hvilket i sig selv er forkert, fordi Plexiglas® er et beskyttet varemærke for akrylplasten polymethylmethacrylat (PMMA). Hammerglass er 300 gange stærkere end glas – plexiglas er blot omkring 30 gange stærkere end almindeligt glas. Plexiglas er følsomt over for ridser, får en mælkeagtig overflade af opløsningsmidler og kan brænde ved antændelse.

5. Hammerglass kan sammenlignes med akrylplast.
NEJ. Af samme grunde som i myte nr. 4. Akryl kan brænde, er følsom over for opløsningsmidler og revner ved stød. Det gør Hammerglass ikke. Akryl er lettere at termoforme end polykarbonat, men Hammerglass kan termoformes og bøjes til den ønskede form ved hjælp af specialværktøj og bevarer også alle de fordele, der adskiller materialet fra akryl.

6. Hammerglass ridses lige så let som alt muligt andet plast.
NEJ. Den hårdt coatede og glatte Hammerglass-overflade er modstandsdygtig over for ridser. Med tiden kan det blive lidt ridset, hvis det bliver udsat for hård belastning, men slet ikke i samme grad som akryl eller plexiglas.


2022-09-29

En førsteklasses golfoplevelse!

Bro-Bålsta Golfklub har i sæsonen 2022 opgraderet deres anlæg med vores specialtilpassede Hammerglass Range til vejrbeskyttelse. Flot design, holdbart og diskret – fremtidens vejrbeskyttelse til moderne og opdaterede golfanlæg. 

– Vi besluttede, at de seks pladser nærmest boldmaskinen skulle være beskyttede mod regn, og vi ønskede en sort stålramme, der matchede vores anlægs grafiske profil. At vi valgte brudsikkert glas var for at minimere risikoen for hærværk, da anlægget står ubemandet hen om natten, siger golfklubbens administrerende direktør Oliver May.

Er du tilfreds med resultatet?

– Det blev virkelig godt, og vejrbeskyttelsen er blandt de første ting, man ser, når man kører ind på parkeringspladsen. Der er ikke mange golfklubber med en lignende konstruktion, så det føles som om, vi skiller os ud fra mængden og kan tilbyde noget ekstra. 

Hvad synes golfspillerne?

– Vores medlemmer har været meget positive stemt, som de også har været med de andre forbedringer, vi har lavet gennem de senere år. Vi har investeret kraftigt i denne del af anlægget, som vi følte var kommet bagud i forhold til standarden ude på banerne og i klubhuset.

Hvordan har I udrustet båsen for at forbedre oplevelsen yderligere? 

– Alle seks pladser under taget har det såkaldte Toptracer-system, der giver virkelig god teknisk information om hvert eneste slag, der bliver sendt afsted. Det er hurtigt blevet et populært tiltag, som gør træningen hos Bro-Bålsta endnu mere attraktiv og effektiv.


2022-06-22

En elegant og sikker vinduesløsning på Storm P. Museet

Storm P. Museet på Frederiksberg har været beskyttet af sikkerhedsvinduer fra Hammerglass i cirka ti år, og vi har bedt museets inspektør Nikolaj Brandt om at vurdere investeringen.
– Det er lykkedes os at undgå forsøg på indbrud, og på grund af egenskaberne ved vinduerne fra Hammerglass føler vi os trygge og behøver ikke bekymre os om det. Vi er meget tilfredse med valget af vinduer.

Hvorfor valgte I Hammerglass?
– Vi var igennem en lang proces, hvor vi undersøgte markedet ud fra et sikkerhedsperspektiv, men også ud fra et æstetisk synspunkt. Hammerglass var ikke et svært valg.

Hvor vigtig er Storm P. Museet for den danske kulturarv?
– Storm P var den mest folkekære, humoristiske tegner i Danmark i 1900-tallet. Han havde en international stil med udgangspunkt i en stor kunstnerisk indsigt og hans komiske åre var meget værdsat af det danske folk, da den var let at identificere sig med. Han påvirkede sin samtid markant, og generationer af kunstnere og scenekunstnere fulgte i hans fodspor og gjorde brug af arven efter ham. Netop derfor betyder han så meget for os.


2022-06-22

Sikkerhed i samfundet kommer til at være et af de varmeste spørgsmål ved det kommende valg

Jonas Reuterberg er ny områdechef for Hammerglass Ejendom og han blev lokket af flere faktorer, blandt andet omkostningsperspektivet i hele produktets livscyklus.
– Vi har jo desværre en opadgående tendens omkring hærværk i samfundet, og vi ser, at behovet og interessen for Hammerglass produkter er stigende. Jeg tror personligt, at sikkerhed i samfundet kommer til at være et af de varmeste spørgsmål ved det kommende valg, både på et lokalt og nationalt plan.

Jonas Reuterberg har meget at byde på med sin lange baggrund som sælger af forskellige komplekse løsninger, og hans erfaring med at arbejde med den offentlige sektor kommer til at være en fordel i opgaverne hos Hammerglass.
– Jeg blev lokket af flere faktorer, blandt andet miljøfaktoren. Hammerglass unikke bæredygtighed skaber et positivt omkostningsperspektiv i hele produktets livscyklus, og det er jo en faktor, som ingen kan ignorere længere. Vi er nødt til at investere i holdbare, langsigtede løsninger. Men Hammerglass imponerer mig også med sine lange garantiperioder, sine certificeringer og sin innovative ånd. Der findes endda et læskur i brudsikkert glas i produktporteføljen! At vi for nylig blev medlem af Safer Sweden Foundation, ser jeg også som et bevis på fremtidstænkning.

Skoler er ekstra interessante

Hammerglass har sikret vinduer og glasdøre på mange skoler og dermed øget trivslen for elever og lærere. Bonus vil naturligvis være en reduktion af de omkostninger, der følger med hærværk og indbrud.
– Det er et område, hvor jeg ser frem til at bistå med rådgivning og sikkerhedsanalyser, da kommunerne jo stiller store krav. Hele og trygge skoler bidrager til tilflytning.

Hvordan ser du på den nærmeste fremtid?
– Jeg er hoppet ombord på et virksomhedstog, der kører ret hurtigt fremad, og det er en rejse, som jeg er meget nysgerrig omkring, og som jeg gerne vil være med til at bidrage til. Det er spændende, at Hammerglass har sin produktion og hovedkontor i lille Förslöv i Sverige og værner om de mindre, lokale kunder, men også etablerer sig med fuld styrke globalt. Jeg tror, at en vigtig brik i puslespillet fremadrettet er at lytte til både "gammel og ny" viden om sikkerhed. Vi som er lidt mere erfarne og ældre har stor gavn af at invitere for eksempel nyuddannede arkitekter og bygherrer til en snak om tryg, smart skalbeskyttelse. Her findes der masser af muligheder for udvikling og synergieffekter.