Automotive 2018-02-21

Hammerglass-ruden reddede førerens ben

Matias Mäkikoskela ville anvende sin gravemaskine under skovarbejdet – en risikozone hvor det ikke er usædvanligt at grene, stokke eller kædeskud kan slå maskinens ruder i stykker. Alle maskinførere som arbeijder i nærheden af skovningsmaskiner ved, at risikoen for kædeskud er noget man må leve med. Derfor monterede han Hammerglass i både øvre og nedre forrude i sin Kobelco. Hammerglass AB anbefaler ruder med en tykkelse på 12 mm for gravemaskiner som arbejder i nærheden af skovningsmaskiner, men Matias valgte - til trods for sikkerhedsanbefalinger og indvendinger - kun at montere 12 mm Hammerglass i den øvre forrude og kun 8 mm Hammerglass i den nedre rude.

Matias Mäkikoskela: Uden Hammerglass var jeg kommet på sygehuset
Matias Mäkikoskela: Uden Hammerglass var jeg kommet på sygehuset
Kædeskuddet satte sig fast i ruden
Kædeskuddet satte sig fast i ruden

I Birkalands skove skete det, Matias havde været bange for. Skovningsmaskinen som arbejdede foran hans gravemaskine ramte en sten og kædeskuddet fløj direkte mod ham og hans maskine.

"Uden Hammerglass var jeg kommet på sygehuset"

Kædeskuddet ramte den nedre forrude i området om Matias´ knæ. I dette tilfælde var det tilstrækkeligt med 8 mm Hammerglass for at stoppe kædeskuddet, som satte sig fast i ruden. Denne gang endte det med skrækken, men ingen ved, hvad der ville være sket uden Hammerglass.

MOTSTANDSKLASSE 1: Ved enklere arbejder med risiko for stenslag.
Frontrude: 8 mm Hammerglass
Bomrude: 8 mm Hammerglass

MOTSTANDSKLASSE 2: For et sikrere førermiljø samt ved risiko for hærværksangreb.
Frontrude: 8 mm Hammerglass
Øvrige ruder: 8 mm eller 12 mm Hammerglas

MOTSTANDSKLASSE 3: Ved arbejder med risiko for detonation af forsagere, risiko for eksplosioner fra siden, samt ved stenknusning eller risiko for stenskred.
Frontrude: 12 mm Hammerglass RABS i sprængtestet stålramme
Øvrige ruder: 12 mm Hammerglass


Automotive 2019-01-01

Besøg os på Arctic Entrepreneur

Hammerglass Automotive på messe:
Besøg os på Arctic Entrepreneur
Torg 7, Stand 109
The Cube, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport
22.-24. januar 2019


Ejendom 2018-03-24

Rekordordre på skudsikkert glas

Hammerglass AB har landet sin største ordre nogensinde. Virksomheden skal levere skud- og eksplosionssikre vinduer og døre til en værdi af 18 millioner SEK. Ordren er en del af forretningsområdet Ejendom og konsoliderer Hammerglass førende markedsposition inden for sikkerhedsglas.

"Desværre forbyder de meget strenge fortrolighedskrav, at vi kan gå ud med hverken kunden eller emnet, men jeg kan bekræfte, at installationen vil blive gennemført i 3. og 4. kvartal i år, og at det drejer sig om opgradering af en ejendom i Sverige", siger Hammerglass AB:s forretningsområdeschef Torbjörn Timmermans.

"Vi har længe tilbudt skudhæmmende løsninger, som takket være Hammerglass egenskaber er meget tyndere og lettere end traditionelle skudsikre ruder. Da vi også kan fremstille skudsikre isoleringsglas, bliver lav vægt og tyndere glaspakker ekstra betydningsfulde. Ud over at levere komplette vindues- og dørsystemer kan Hammerglass også være ansvarlig for alt lige fra indbygningsløsninger til nøglefærdige løsninger. I samråd med kunden bestemmer Hammerglass trusselbillederne, udfører en grundig risikovurdering af objektet (Security Assessment) og præsenterer til sidst en løsning."

"Mange mennesker tror stadig, at det er nok at have en beskyttende film på indersiden af ruden for at modstå et terrorangreb. Desværre viser både erfaringer og tests, at selv klassificerede film ikke hjælper i særlig høj grad. I 9 ud af 10 tilfælde savner man også mulighed for korrekt forankring af filmen i vindueskarmen, hvilket betyder at hele glaspakken flyver ind i rummet ved et alvorligt angreb. Vi lever i en verden med stadig stigende risiko for terrorangreb, og flere og flere indser vigtigheden af at have den rigtige form for beskyttelse, hvis noget skulle ske."

Bengt Nilsson, CEO for Hammerglass AB i Förslöv, ser nu behovet for yderligere investeringer i både produktionsudstyr og personale til at klare den stigende efterspørgsel.
"Vi øgede salget med 80% fra 2016 til 2017, og i slutningen af februar i år havde vi 2018-budgettet hjemme", siger Bengt Nilsson. "Det er selvfølgelig yderst glædeligt, men vi har også lagt fundamentet i mange år for at gøre denne markedstilstedeværelse og volumenstigning mulig. Omkring 40% af salget eksporteres, og selv om vi vokser i Sverige, ser vi at vores potentiale frem for alt vokser i udlandet. Udover forretningsområdet Ejendom arbejder Hammerglass også inden for forretningsområderne Infrastruktur og Automotive. Også disse områder viser en god vækst, hvilket gør, at det vil blive aktuelt med yderligere ansættelser i løbet af året", konkluderer Bengt Nilsson.


Infrastruktur 2017-11-01

Støjskærm med løvmønster er på plads!

Under sommeren er der blevet arbejdet flittigt med montage af den 750 m lange skærm ved E-22 i Kalmar. Da der findes en stor fuglepopulation i Kalmarregionen er hele skærmen blevet silketrykt med Hammerglass´ stiliserede LØV-mønster som påflyvningsbeskyttelse. Desuden er der på 12 af de 400 Hammerglass-skiver i støjskærmen blevet påtrykt et specielt motiv for Kalmar by.

  • Transparent/gennemskinnende brudsikker skærm
  • Naturnære mønstre af stiliseret løv som beskyttelse mod påflyvning for fugle, samt påtryk af specielt motiv for Kalmar by
  • Individuelt opmålte paralleltrapez-skårne skiver følger terrænlinien i stedet for at skærmen trappes op og ned hvor terrænet hælder
  • Enkel sanering af graffiti og snavs fra vejen

Ejendom 2017-02-28

Kriminalforsorg og retspsykiatri vælger Hammerglass

Hammerglass AB har leveret produktet spejlglas til både Kriminalforsorgen og Retspsykiatrien. Brudsikre spejl i Hammerglass reducerer omkostningerne for beskadigelse og øger samtidig personsikkerheden i de miljøer hvor de monteres. Spejlene egner sig til offentlige toiletter, omklædningsrum, idrætsanlæg og elevatorer samt fængsler og psykiatrier. Spejlenes lave vægt gør håndteringen af større glaspartier nemmere. Spejlglasset findes i standardmål, men kan også skæres eller fræses til ønsket mål eller form. Produkterne er fragment- og splintfrie ved påvirkning. Totalt er der allerede blevet installeret flere hundrede Hammerglass-spejle i retspsykiatriske afdelinger.