Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>

Svensk gymnasielærling

I efteråret 2017 var Båstads kommune den første i Skåne med at indføre programmet “Svensk Gymnasielærling” – en beskæftigelse af erhvervsfaglige studenter med aflønning fra første år på gymnasiet. Lige nu har vi hos os to elever, som læser de faglige gymnasieemner det halve af tiden og tilbringer den anden halvdel af tiden hos os.

Dette erhvervsfaglige studenterprogram er opbygget på den måde, at eleven bruger den ene halvdel af tiden i skolen og den anden halvdel i en virksomhed. Det erhvervsfaglige studenterprogram henvender sig til elever som fra grundskolen er berettiget til at deltage i nationale programmer på gymnasiet - og til nyankomne, som ikke bliver kompetente men får en erhvervsintroduktion. Programmet åbner muligheder for erhvervslivet, kommuner og skoler for at få sat unge i beskæftigelse. Uddannelsespladserne giver dog også gode muligheder for nyankomne i Sverige for hurtigt at blive integreret og komme ind på arbejdsmarkedet, samtidig med at de lærer det svenske sprog.