ERSTATNINGSRUDER

Højtydende beskyttelsesruder for et sikkert førermiljø

hammerglass automotive erstatningsruder

Hammerglass erstatter originalruden

Hammerglass tilbyder ubrydeligt beskyttelsesglas til en række forskellige maskiner og køretøjstyper. Uanset slutbrugeren er løsningen baseret på de samme principper – sikre og ubrydelige letvægtsløsninger for trygge førermiljøer. Vores løsninger i beskyttelsesglas bidrager til øget personlig sikkerhed og reduceret risiko for uplanlagt driftsstop, med unødvendige omkostninger til følge, grundet nedetid. Hammerglass-ruderne monteres som den originale rude og tåler både kemikalier og vinduesviskere. Monteringen kræver ikke indgreb i køretøjets chassis, hvilket kunne påvirke køretøjets CE-mærkning. Hammerglass er en af de få virksomheder i verden, der er certificeret i ECE R43-klassen "Rigid Plastic Windscreens".

Rock on. Rock off.

Hammerglass sammenlignet med et konkurrerende lamineret glas i en FOPS-test i efteråret 2020.

 

Sådan gik det, og spørgsmålet er...

GLAS eller HAMMERGLASS.
Hvad vælger u?

  

Se flere testfilmer

Hvilke krav bør der stilles til en rude?

Hammerglass’ ruder har forskellige egenskaber og kan tilpasses forskellige behov. Til normalt arbejde er 6 eller 8 mm Hammerglass mere end nok, men hvis der er risiko for faldende sten eller større flyvende sten, kan der være behov for tykkere ruder. Der bør dog stilles visse grundlæggende krav til alle sikkerhedsruder.

  • Ridsefri - ruden må ikke blive ridset af vinduesviskeren i normale driftsmiljøer. Hammerglass overfladebelægning beskytter mod ridser og slitage. I sandede miljøer anbefaler vi dog at montere en ekstra beskyttende ScreenSaver-film på Hammerglass-ruden.
  • Skarpe genstande - Ruden skal kunne tåle flyvende sten og skarpe projektiler som f.eks. ved stenknusning og metalskrotning.
  • Store sten - Ruden skal forblive på plads og beskytte føreren, hvis der kommer sten eller lignende flyvende ind mod førerhuset.
Læs mere om sikkerhedsniveauer

Plane eller formede ruder – hvilken model har du brug for?

Hammerglass er verdens førende leverandør af brugertilpassede beskyttelsesløsninger i både Modstandsklasse 1, 2 og 3 inden for de fleste forskellige køretøjs- og maskinkategorier. Vi leverer ubrydelige ECE R43-certificerede letvægtsløsninger som et alternativ til standardruder, panserglas og gitter. Hammerglass-ruderne kan bestilles til de fleste almindeligt anvendte maskiner og i tykkelser tilpasset efter rudestørrelse og beskyttelsesbehov.

hammerglass automotive hytt standardruta fram

Frontrude

8 mm/12 mm Hammerglass

Hel/Delt

Valgfrit: ScreenSaver-film

hammerglass automotive hytt standardruta bomruta

Bomrude

8 mm/12 mm Hammerglass

 

hammerglass automotive hytt standardruta dörr

Dør

8 mm/12 mm Hammerglass

 

hammerglass automotive hytt standardruta sidoruta

Siderude

8 mm/12 mm Hammerglass

hammerglass automotive hytt standardruta bakruta

Bagrute

8 mm/12 mm Hammerglass

Fast/Evakuering

hammerglass automotive hytt standardruta tak

Tagrude

8 mm/12 mm Hammerglass

FOPS

hammerglass skyddsrutor

Plane standardruder

Ubrydelige letvægtsløsninger, som erstatter  maskinens originale ruder, panserglas og gitre. Front-, bag-, bom- eller siderude. Hel eller delt. Hammerglass-ruderne kan bestilles til de fleste almindeligt anvendte maskiner og i tykkelser tilpasset efter rudestørrelse og beskyttelsesbehov. Ruderne monteres på samme vis som den originale rude, og tåler både kemikalier og vinduesviskere. Monteringen kræver desuden ikke indgreb i køretøjets chassis, hvilket påvirker køretøjets CE-mærkning.

 

Ruderne kan også fås i specielt varmereducerende udførelse, som reducerer varmestrålingen fra solen med ca 50%.

 

Læs mere om varmereducerende glas

hammerglass vinklade rutor

Vinklede ruder

Hammerglass materialegenskaber gør det muligt at koldbukke en rude, hvor der normalt kræves en stødforbindelse eller fastgørelse med en stolpe imellem. Den vinklede frontruden til hjullæssere leveres i et stykke. Installationsarbejdet kan klares på omkring en time, hvilket er en brøkdel af den tid, installationen af sædvanligt glas vil tage. Ruderne kan udstyres med Hammerglass ScreenSaver selvhelende beskyttelsesfilm for at minimere slitagen fra vinduesviskere i sandede miljøer. En vinklet rude i et stykke sparer tid og penge.

hammerglass varmformade rutor

Bøjede og varmformede ruder

Hammerglass kan varmformes til bøjede eller dobbelt bøjede ruder. Udbuddet styres dog af efterspørgslen. Spørg din maskinleverandør eller kontakt os for mere information om bøjede eller bukkede Hammerglass-ruder til gravemaskiner, dumpere eller hjullæssere.

hammerglass repskydd skyddsfilm

Ekstra ridsebeskyttelse

Hammerglass-ruderne tåler både kemikalier og vinduesviskere. I særligt udsatte miljøer kan vinduet forsynes med vores selvhelende ScreenSaver beskyttelsesfilm, som føreren udskifter efter behov. 

 

Læs mere om ScreenSaver

MONTERING

Sådan monteres Hammerglass standardruder

Vores instruktionsvideoerer beregnet til serviceværkstedernes montører og viser principløsninger. Montagen er forskellig, alt efter hvilken type køretøj, hvilket fabrikat og hvilket model der er tale om. Med hver Hammerglass-rude følger en detaljeret og specifik monteringsinstruktion. Denne skal læses, inden montagen påbegyndes!

 

Se flere instruktionsfilmer