SIKKERHEDS- & SIKRINGSFILM

Beskytter mod smash-and-grab og mod splintskader

Vinduesfilm for beskyttelse og sikkerhed

SafeCoat sikrings- og sikkerhedsfilm består af tynde lag polyester, som lamineres på under tryk. Den ene side af filmen er belagt med et aggressivt limsystem, som gennem sin stærke vedhæftningsevne til glas danner en helt transparent enhed. Den anden side består af en mod ridsning beskyttende overflade, som tillader normal pleje. Rengøring af ruden kan foretages ligesom for ikke laminerede ruder. SafeCoat-filmene er specielt egnet til de nordiske forhold og anbefales af producenten Hanita Coatings.

Vi udreder begreberne!

Der findes forskellige typer af sikkerheds- og sikringsfilm til forskellige applikationer, og ind imellem kan begreberne være noget forvirrende. Vi adskiller mellem tre hovedgrupper af film: Sikkerhedsfilm, sikringsfilm og ridsebeskyttelsesfilm. Forskellen på sikringsfilm og sikkerhedsfilm er den højere sikkerhedsklassificering, ellers har produkterne omtrent samme anvendelsesområde.

SIKKERHEDSFILMER består af et sejt, gennemsigtigt polyesterlaminat med en meget stærk lim, som limes på eksisterende glasruder. Den seje film sørger for at ruden holder sammen når den knuses og forhindrer derved at splinter flyver omkring, hvilket mindsker risikoen for personskader når ulykken er ude. Det seje laminat har dog også en forsinkende effekt ved såkaldte ”smash and grab”-angreb fra tyve. Anvendes i første linje som sikring mod splinter og gennemkastning for glasruder i butikker, industribygninger, skoler, dagplejeinstitutioner og offentlige miljøer.

Generelt set er en SIKRINGSFILM tykkere og stærkere end en sikkerhedsfilm og er derfor endnu modstandsdygtigere overfor voldelige angreb. Anvendelsesområderne er de samme som for sikkerhedsfilmen, men for endnu mere krævende miljøer. SafeCoats sikringsfilm er klassificeret helt op til modstandsklasse P2A.

hammerglass säkerhetsfilm safe 400

SAFE 400

Glasklædte partier i korridorer og entreer til skolelokaler skal være af hærdet eller lamineret glas med en modstandsklasse på mindst 2. Sikkerhedsfilmen Safe 400 er en transparent splintsikringsfilm til personbeskyttelse i modstandsklasse 2 jf. EN 12600. Den seje film sørger for at ruden holder sammen når den knuses og forhindrer derved at splinter flyver omkring, hvilket mindsker risikoen for personskader. Det seje laminat har dog også en forsinkende effekt ved såkaldte ”smash and grab”-angreb fra tyve.

 

Skoler - Dagplejeinstitutioner - Offentlige miljøer - Industribygninger - Kontorer - Udstillingsvinduer - Privatboliger

hammerglass säkerhetsfilm skydd 800 skydd 1200

SIKRING 800 / SIKRING 1200

Sikringsfilmene Sikring 800 og Sikring 1200 er transparente splintsikringsfilm som er klassificeret til modstandsklasse P1A respektive P2A jf. EN 356. Den seje film sørger for at ruden holder sammen når den knuses og forhindrer derved at splinter flyver omkring, hvilket mindsker risikoen for personskader. Det seje laminat har dog også en forsinkende effekt ved såkaldte ”smash and grab”-angreb fra tyve.


Skoler - Dagplejeinstitutioner - Offentlige miljøer - Industribygninger - Kontorer - Udstillingsvinduer - Privatboliger

hammerglass repskydd 600

RIDSEBESKYTTELSE  600

Ridsebeskyttelse 600 er et nemt udskifteligt, transparent og næsten usynligt polyesterlaminat, som er beregnet til at beskytte glasruder i udsatte miljøer mod hærværk i form af ridsning. Det beskyttende yderlag ødelægges, men det underliggende glas forbliver ubeskadiget. Til udskiftning kan filmen nemt fjernes, uden at der bliver limrester tilbage. Med Ridsebeskyttelse 600 på ruden kan omkostningerne for slitage og beskadigelse forårsaget af graffiti og glasridsning reduceres.


Kontorer - Udstillingsvinduer - Stationsbygninger - Læskærme - Privatboliger - Bilglas

Montage

SafeCoat sælges kun i forbindelse med installation, da en forkert installeret glasforstærkning kan gøre mere skade end nytte. Forskellige typer glas og karmsystemer kræver forskellige typer installation og eventuel en forstærkning af karmen. SafeCoat-laminatet findes i flere forskellige tykkelser fra 0,07 mm til 0,36 mm. De varierende dimensioner giver mulighed for at laminatet kan vælges til stort set alle typer glas og befæstelser. De kraftigere laminater kræver en forsegling med en speciel udviklet topforstærkning, som låser laminatet ved karmen.