Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>

Eksplosionssikring

Med de stadig voksende trusselbilleder og risici for attentater og eksplosioner i bymiljøer øges samtidigt også behovet for sikringsglas i vinduer, døre og glaspartier. Ved en kraftig detonation splintrer normale glasruder selv i store afstande fra eksplosionsstedet, ofte med alvorlige personskader som følge. I nærheden af eksplosionsstedet kan endda splintfrie ruder trykkes ind i rummene, uafhængigt af om de er af hærdet eller lamineret glas. Hammerglass Eksplosionssikring består af en unik eksplosionshæmmende til facaden tilpasset løsning med en stålramme, som holder ruderne på plads, selv ved en kraftig eksplosion. I udsatte byområder, hos myndigheder, ambassader, banker osv. udgør Hammerglass en effektiv sikring uden at fragmenter eller splinter flyver gennem luften.

Eksplosionstestet sikkerhedsglas

SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) i Borås har gennemført en række tests af Hammerglass-ruder iht. EN 13124-2. Et antal forskellige ruder blev monteret i forskellige typer af stålrammer. Der gennemførtes syv sprængninger i en afstand på 3 hhv. 5 meter. Resultatet var, at 12 mm tykke Hammerglass-ruder klarer en trykbølge fra 3 kg TNT i en afstand på 3 meter. Som et ekstra test i slutningen af testrækken lagde SP nogle brosten foran sprængladningen. Stenene lavede dybe hak i ruderne, men heller ikke mere. Derimod gik stenene direkte gennem containerens stålplade – 3 mm tyk corténstål - og selve containeren blev flyttet af eksplosionskraften, selvom den var blevet fyldt med 20 tons betonblokke, for at den skulle stå stabilt.

Kombinert inbruds- og eksplosionssikring

Eksplosionssikrende ruder findes i flere forskellige konfigurationer og tykkelser, alt efter krævet sikringsbehov. Hammerglass Eksplosionssikring er en facadetilpasset løsning, hvor en 12 mm tyk Hammerglass-rude monteres i en kraftig stålramme. Stålrammen holder hele pakken på plads, selv ved en kraftig eksplosion. Denne splintfrie løsning er tyndere og vejer væsentligt mindre end tilsvarende løsninger som baserer på sædvanligt glas.

KLASSE LADNING AFSTAND TRYK Pso
IMPULS Iso
HMG-PRODUKT
EXR1 3 kg
5 m
0,75 bar
1,05 bar/ms HmG 12 mm
EXR2 3 kg
3 m
2,3 bar 1,65 bar/ms HmG 12 mm
EXR3 12 kg 5,5 m 1,7 bar 2,25 bar/ms -
EXR4 12 kg 4 m 3,6 bar 3,00 bar/ms -
EXR5 20 kg 4 m 6,3 bar 4,20 bar/ms -

Flere og flere butikker i udsatte byområder vælger Hammerglass i stålprofil til deres udstillingsvinduer. Systemet byder på en effektiv barriere mod indbrud og samtidig er det en eksplosionssikring uden fare for flyvende fragmenter og splinter. Montagen har ingen synlige påvirkninger på eksisterende udstillingsvinduer, men en betydelig højere sikkerhed for personalet i butikken.

  • Eksplosionstestet sikkerhedsglass
  • Unikke splintfrie letvægtsløsninger
  • Facadetilpasset stålramme holder ruderne på plads
  • Beskytter mod eksplosioner, indbrud og hærværk

Rådgivning ved projektering

Vi tilbyder fortrolig rådgivning i forbindelse med projekteringen. For at kunne garantere for højeste kvalitet må Hammerglass Eksplosionssikring kun monteres af certificerede montører. Montagen indebærer intet indgreb på den eksisterende arkitektur. For sporbarhedens og den interne kvalitetssikrings skyld samt for sikkerheden ved eventuelle garantispørgsmål lasermærkes samtlige Hammerglass-ruder med logo og produktionsnummer.