Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse med vores websted (for at tilpasse indholdet, analysere webtrafikken samt for at stille funktioner for sociale medier og annoncer til rådighed). Du godkender anvendelsen af cookies, hvis du surfer videre på webstedet. For mere information om vores private policy klik her>>

Skudsikkert glas

I en foranderlig verden, hvor faren for beskydning, terrorangreb, vandalisme og indbrud i stigende grad tiltager, er der et øget behov for avancerede beskyttelsestiltag. Hammerglass Skudsikring omfatter unikke skudhæmmende letvægtsløsninger i modstandsklasserne BR4-NS samt BR6-NS, hvor laminerede glasruder kombineres med en Hammerglass-rude, for at opnå den lavest mulige vægt og tykkelse. Med vores erfaring og viden producerer vi aktiv personsikring for risikoobjekter indenfor statslige, kommunale og virksomhedsmiljøer samt også for den almene borger. Vore splintfrie løsninger egner sig fremragende for objekter der pga. tilsvarende trusselbilleder er udsat for høj risiko: Ambassader, myndigheder, banker, guldsmedjer og andre butikker, hoteller samt privatboliger.

Klassificering af skudsikkert glas

BR1 Den laveste ballistiske modstandsklasse, hvor ruden testes med et let våben af kaliber .22 LR ("salonriffel"). For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 10 meters afstand.
BR4 Ballistisk modstandsklasse, hvor ruden testes med en revolver .44 Magnum. For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 5 meters afstand.
BR6 Højere ballistisk modstandsklasse, hvor en kraftigere rude testes med et højhastighedsvåben (fuldautomatisk skydevåben) og NATO-ammunition 7.62 x 51 (også betegnet som .308 Winchester). For at bestå testen skal ruden kunne modstå 3 skud som affyres på 10 meters afstand.
NS Forudsat at det indre glas ikke knuses ved testen opnås desuden klassen NS (No Splinter). NS-klassificeringen indebærer at der ved beskydning ikke kommer nogen splinter ind i det beskyttede rum.

Certificering af skudhæmmende glas sker iht. den europæiske standard EN 1063. Modstandsniveauerne angives i forskellige klasser fra BR1 til BR7, hvor BR1 er den laveste og BR7 er den højeste modstandsklasse. De sædvanligste klasser er BR4 og BR6. Hammerglass Skudsikring er af "Beschussamt Ulm" i Tyskland testet og certificeret i de højere modstandsklasser BR4-NS samt BR6-NS.

Samme sikring - mindre tykkelse, lavere vægt

Skudsikkert eller skudhæmmende glas findes i forskellige tykkelser, alt efter krævet sikkerhedsniveau. Hammerglass Skudsikring består af et antal glasruder, som lamineres sammen med en Hammerglass-rude. Denne splintfrie løsning er tyndere og vejer væsentligt mindre end sammenlignelige glasløsninger, hvilket er til stor fordel i mange sammenhæng - ikke mindst ved anvendelse i skyde- og svingdøre. En BR6-NS-løsning i rent glas 63 mm tyk og vejer næsten 160 kg/m². Ved at anvende Hammerglass i pakken mindskes tykkelsen til 39 mm og vægten til 90 kg/m².

KLASSE VÅPEN KALIBER AFSTAND
HASTIGHED SKUD LAMINERET GLAS HMG-PRODUKT
BR4-NS Håndvåben .44 Magnum
5 m
440 m/s
3 47 mm - 118 kg/m² HmG BR4NS
23 mm - 54,0 kg/m²
BR6-NS Gevær 7.62x51 mm 10 m
830 m/s 3 63 mm - 159 kg/m² HmG BR6NS
39 mm - 90,0 kg/m²

Rådgivning ved projektering

Kontakt os allerede i projekteringsfasen! Vi tilbyder nøglefærdige helhedsløsninger med risikoanalyse, behovsvurdering, projektering og montage. I samarbejde med ledende aktører i branchen tilbyder vi komplette skudsikre vindues-, dør- og partiløsninger med stålramme og fastgørelsesdetaljer.

  • Grundig og fortrolig analyse af det objekt som skal sikres
  • Projektering af den nødvendige sikringsløsning og tilsvarende montering
  • Levering og montage af hele vindues- og dørpartier i skudhæmmende stål iht. anbefalet modstandsklasse

Skudsikkert glas er aldrig lagervare men produceres i eksakt mål for hver enkelt ordre. Derfor må der regnes med en leveringstid på 8 uger.