S-formet bro med Hammerglass Opal i Tammerfors, Finland

hammerglass ängelholm station

Vi bidrager gerne til, at arkitekters drømme går i opfyldelse, og den blidt S-formede bro i Tampere, Finland, er ingen undtagelse. Det er Rambøll Finland, der har designet gang- og cykelbroen i Hervantas-distriktet, efter ønsker fra byen Tampere om at broen skulle have en buet og skrånende form og et rækværk af opalfarvet glas.

– Dette krævede et materiale, der kan bøjes, men stadig er stærkt nok til at modstå slid og tidens tand. Det skal også modstå belastningerne fra broens egne bevægelser og ethvert hærværk skal være nemt at afhjælpe, siger Anton Salmi, Hammerglass Finland.

For at imødekomme udfordringen blev 12 mm Hammerglass Opal valgt til montering i KHAP Oy's stolpekonstruktion, og den oprindelige plan om at bruge lamineret glas blev opgivet.

– Lamineret glas har ikke de samme fordele eller styrke som Hammerglass og til netop dette projekt kvalificerede Hammerglass sig som det bedst egnede glasmateriale til rækværket.

S-formen hjælper broen med at blande sig i miljøet

– Installationsarbejdet var udfordrende netop på grund af krumningen, men heldigvis gjorde Hammerglass jobbet lidt lettere. Lamineret glas ville have været en unødvendig ekstra belastning i dette projekt, siger Jyrki Pikkarainen, administrerende direktør i KHAP Oy.

Om Hammerglass Opal

Det er kun farven, der adskiller Hammerglass Opal fra de helt klare Hammerglass-plader, med andre ord er materialet lige så modstandsdygtigt over for kemikalier, UV-stråling og hærværk – og har en levetid på omkring 40 år. Opalfarven er interaktiv og skifter nuance med lyset. Grundfarven er mælkeagtig, men når himlen er blå reflekteres den i skærmen, som også opfanger en orange og violet tone ved solnedgang. Det giver simpelthen det lille ekstra, som bidrager til socialt velvære!

Installation
Sommeren 2023

System
Hammerglass 12 mm Opal

(EPD-certificeret)

Kunde
Tammerfors by

Designer
Ramboll Finland Oy

Entreprenør
Kreate Oy

KHAP Oy

Flere referencer